Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Jiří Černý zaujal posluchače i svým hlasem
banner

Jiří Černý zaujal posluchače i svým hlasem

René Herzán

Čtvrtek, 15. listopadu 2012

Jiří Černý zaujal posluchače i svým hlasem

"Už jenom poslouchat ten jeho hluboký hladivý hlas," vydechla zasněně jedna z posluchaček poslechového večera Jazzové kavárny na adresu Jiřího Černého.

Jiří Černý, legendární discjockey, publicista a hudební kritik, byl ve středu v Kreslírně bývalého klášterního gymnázia v Broumově, hlavní postavou večera Klubu přátel umění ArtCafé.

Jako téma zvolil život Evy Olmerové, „bluesové samotářky", kterou osobně znal. Jiří Černý vybíral písně známé i méně známé, při kterých si posluchači zavzpomínali a poslechli si poutavé vyprávění o jejím uměleckém i osobním životě.

Klášterní Kreslírnu navštívilo 50 posluchačů a vytvořilo příjemnou atmosféru, kterou Jiří Černý okomentoval slovy: "Pro plný sál se vždy dobře vypráví. Rád opět přijedu, když nebude sníh."

ArtCafé do konce roku ještě připravuje 21. listopadu hudebně - literární večer s Janem Burianem. 5. prosince vystoupí Lenka Vychodilová a David Noll v komorním pořadu členů divadla Sklep Lemura a kapr na stromě. Moravské jazzové duo, Petr Kořínek a Milan Kašuba, 12. prosince představí v rámci live večera Jazzové kavárny.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)