Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Jubilejní 10. ročník soutěže Česko zpívá vyvrcholil slavnostním galavečerem za účasti mnoha známých tváří
banner

Jubilejní 10. ročník soutěže Česko zpívá vyvrcholil slavnostním galavečerem za účasti mnoha známých tváří

René Herzán

Úterý, 5. dubna 2016

Jubilejní 10. ročník soutěže Česko zpívá vyvrcholil slavnostním galavečerem za účasti mnoha známých tváří

Finálovým galavečerem vyvrcholila o víkendu v Trutnově celostátní pěvecká soutěž s mezinárodní účastí ČESKO ZPÍVÁ 2016. Ta se 1. a 2. dubna 2016 konala ve Společenském centru UFFO.

Víkend, nabitý skvělými pěveckými výkony soutěžících a fantastickou atmosférou, vynesl na pomyslné nejvyšší stupně vítězů dvě talentované dívky z Brna a soutěžící ze Slovenska. Devítiletá Emma Mária Bujňáková z Pečovské Nové Vsi zvítězila v populární Ceně internetu, ve které si svého vítěze zvolila veřejnost hlasováním prostřednictvím SMS zpráv. Vítězkou kategorie Sólisté 9 – 14 let se stala Adriana Hrdličková (která si současně odnesla i Cenu diváků, ve které pro své favority hlasovali přítomní diváci) a jako nejlepší soutěžící v kategorii Sólisté 15 – 26 zvolila odborná porota Kateřinu Kolčavovou.

V rámci doprovodného programu vystoupila celá řada hostů. Nabitému sálu trutnovského UFFa zazpívali mimo jiné Michaela Gemrotová, Jan Bendig či úspěšní soutěžící dřívějších ročníků ČESKO ZPÍVÁ Eva Matějovská, Michal Horák a Denisa Grmolcová.

V rámci galavečera, kterým provázeli moderátoři Jakub Schmidt a Romana Pacáková, pak vystoupili například Kamila Nývltová a Josef Vágner, tanečnice TŠ Bonifác a nechyběla také úchvatná světelná magie - Daniel LED light show.

V porotě semifinále a finále ČESKO ZPÍVÁ 2016 zasedli mimo jiné hudební producent a manažer Milan Herman, zpěvák Jan Bendig, zpěvačka a patronka soutěže Kamila Nývltová, zpěvačka Michaela Gemrotová, zpěvák Josef Vágner, aranžér a dirigent Rudolf Koudelka, zpěvák Bohouš Josef, zpěvačka a moderátorka Lucy Junk, zpěvák a herec Zdeněk Podhůrský, místostarostka Města Trutnov Ing. Hana Horynová, poslankyně Parlamentu ČR Mgr. Soňa Marková, ředitelka HOTELU PATRIA TRUTNOV Hana Mládková, odborný zástupce české tiskové a informační agentury ČTK Roman Jireš, šéfredaktorka VLTAVA-LABE-PRESS a Krkonošského deníku Jana Mudrová, režisér Tomáš Magnusek, ředitel filharmonie HK Václav Derner, členka Rady Královéhradeckého kraje Mgr. Táňa Šormová, zpěvák a umělecký ředitel společnosti TalentStudio Omer Shimon Tal a ředitelka soutěže Iveta Nývltová. Členy mediální poroty byli PR manažerka kláštera Broumov Kateřina Ostradecká a redaktor Našeho Broumovska René Herzán, který zároveň předal Cenu mediální poroty.

"Všem bych vám přála 1. místo, ale jak to bývá, první může být pouze jeden. Držím vám palce všem, ale i když první nebudete, tak mějte velikou radost a spokojenost z toho, co dokážete, a aby všechno, co umíte a co tady předvedete na pódiu, aby vám jednou v životě pomohlo k dalším životním úspěchům a radosti z toho, co zvládáte," uvedla při sobotním zahájení galavečera členka Rady Královéhradeckého kraje Táňa Šormová.

Mezi letošní novinky patřilo například to, že finalisté v kategorii 15 – 26 let zpívali s živým hudebním doprovodem. Na klavír je provázel klavírista a korepetitor soutěží X Factor a SuperStar, pedagog Vlastimil Bičík. Naopak již velmi příjemnou tradicí je osobní záštita starosty Města Trutnova Mgr. Ivana Adamce, kterého svou přítomností zastoupila místostarostka Trutnova, Ing. Hana Horynová.

"Jeden z hlavních významů pěveckých soutěží, jako je ČESKO ZPÍVÁ, je podle mě to, že děti něco smysluplného dělají. Mají možnost dávat radost svým zpěvem a mají nějaký cíl, směřování...," říká patronka soutěže, zpěvačka Kamila Nývltová, a dodává: "Letošní jubilejní ročník soutěže byl skvělý, moc jsem si ho užila, blahopřeju všem talentovaným zpěvákům, kteří se dostali až do semifinále, a držím jim palce v jejich další hudební kariéře."

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ČESKO ZPÍVÁ 2016:

VÝSLEDKY FINÁLE II (kategorie Sólisté 15 – 26 let):

CENA DIVÁKŮ: Hynek Hradecký
CENA MEDIÁLNÍ POROTY: Michaela Rotterová
CENA V.I.P. POROTY: Kateřina Kolčavová

VÍTĚZOVÉ PODLE ODBORNÉ POROTY:
3. MÍSTO: Michaela Rotterová
2. MÍSTO: Dorota Brzezinová
1. MÍSTO: KATEŘINA KOLČAVOVÁ (Brno, 16 let)

VÝSLEDKY FINÁLE I (kategorie Sólisté 9 – 14 let):

CENA DIVÁKŮ: Adriana Hrdličková

STUPNĚ VÍTĚZŮ:
3. místo - Tereza Drábková
2. místo - Nela Duchačová
1. místo - Adriana Hrdličková (Brno, 12 let)

CENA INTERNETU:
3. místo – RADKA MOTYČKOVÁ
2. místo - DANIELA ULRICHOVÁ
1. místo – EMMA MÁRIA BUJŇÁKOVÁ (9 let, Pečovská Nová Ves – Slovensko)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)