Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Jubilejní Bigboš Křinice s BUTY již tuto sobotu
banner

Jubilejní Bigboš Křinice s BUTY již tuto sobotu

Markéta Hanušová

Pátek, 24. července 2020

Jubilejní Bigboš Křinice s BUTY již tuto sobotu

Jubilejní 15. ročník jednodenního hudebního festivalu Bigboš začne tuto sobotu v 17 hodin. Letošním headlinerem je hudební legenda Buty, která na Broumovsku vystoupí do delší době. Program festivalu však odstartuje již v 15:30 hodin tradičním pochodem na Bigboš se Švejkem.

Prvním vystupujícím je Štěpik OMB. Štěpikův one man band se skládá z kytary a bicích, ale vydá za celou kapelu. Od 18:45 rozezní statek v Křinicích pop-punková kapela Natřije z Chlumce nad Cidlinou. Má za sebou účinkování na festivalech Votvírák, Hradecký Majáles nebo dvojnásobné vítězství na soutěži TPCA Beat Festival. Od osmi hodin rozproudí publikum hradečtí Valentines. Mladý band valící nezávislý rock s výlety k osmdesátkám a popu. Hrají "veselé písničky o těch nejsmutnějších věcech".

V půl desáté pak Radek Pastrňák, Richard Kroczek, Petr Vavřík, David Straka a Milan Straka vybalí svoje hity a kromě nových písní zazní rozhodně také něco z jejich osvědčených pecek. Skupina Buty dostala v roce 1994 Českého lva za nejlepší hudbu k filmu Jana Svěráka Jízda, kde si Radek Pastrňák zahrál jednu z hlavních rolí. Po Buty naváže křinická kapela Kluci, která festival Bigboš pořádá.

"Tečkou za naším festivalem bude samozřejmě tradiční afterparty, ale ještě před ní vystoupí host z Polska MIN T. Mladá talentovaná producentka Martyna Kubicz. V jejím setu si užijete šťavnaté energetické elektro s prvky R'n´B, Pop, Neo-Soul a Jazz. Program jsme poskládali multižánrově tak, aby si každý našel to svoje. Jsem moc rád, že se nám podařilo přivést na Broumovsko kapelu Buty, byl to takový náš sen už delší dobu," říká Jaroslav Winter – jeden z organizátorů festivalu.

Na festivalu nebude chybět občerstvení pro masožravce i vegetariány a chvíle mezi jednotlivými kapelami si zkrátíte třeba točeným pivem značky OPAT 11, OPAT Rotter (speciál), Kozel 10, točený Kingswood nebo skvělým květinovým workshopem pod vedením Lenky Hlaváčkové alias Kytice z vesnice. Rozkvete tak společně s námi celý večírek. Vstupenky jsou do pátečního večera k dispozici v předprodeji na SMS ticket za 210 Kč, na místě potom bude lístek stát 290 Kč. Další informace na facebookových stránkách festivalu nebo na www.bigbos.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)