Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Kapela OTK představí v Broumově Atentát na Wericha
banner

Kapela OTK představí v Broumově Atentát na Wericha

Petr Osoba

Úterý, 25. března 2014

Kapela OTK představí v Broumově Atentát na Wericha

Na sobotní večer 29. března 2014 pozvali Kluci z Rakety ve spolupráci s Petrem Spacákem Staňkem do kulturního domu Střelnice v Broumově tři kapely. Na koncertě, který bude pojatý jako oslava narozenin jmenovaného, vystoupí skupiny OTK, Dřevěné pytlí v jutových uhlích a Sisiroe.

Pražští OTK patří z několika důvodů k opravdu podstatným kapelám českého alternativního rocku. Na scéně působí od roku 1988, kdy povstali po boku Tata Bojs, se kterými byli i personálně propojeni přes bubeníka Milana Caise. Od té doby se jejich sestava několikrát přeskupila, nejnovější posilou je bubeník Vítek Holub z kolínských Kontroll. Jedinou persónou, která v OTK zůstává od jejich založení, je zpěvák a kytarista Ondřej Ježek. Vedle hraní v OTK ho hudební fanoušci znají také jako uznávaného producenta, zvukaře nebo skladatele filmové hudby (Alois Nebel).

Právě nyní, šest let po předcházejícím Okolo, vydávají OTK své nové album Atentát na Wericha. Na oslavu jeho vydání podnikají čtyřdenní turné a zastaví se i v Broumově. Podle slov vydavatele (Silver Rocket) se jedná o konceptuálně zdaleka nejodvážnější desku OTK v celé jejich kariéře, která "uniká směrem k absolutnímu posluchačskému dada". Jste zvědaví jak deska bude znít? V Broumově se to určitě dozvíte.

Vzhledem k výše řečenému budou vítanými souputníky na sobotním koncertu taktéž pražští DPVJU – sami sebe označují dokonce jako "alternativu k alternativě". Necelý měsíc po broumovském koncertě oslaví 25 let existence. Od studiového projektu se postupně propracovali k formátu regulérně vystupující kapely, poslední roky je možné je pravidelně vídat třeba na blízkém trutnovském festivale. Na posluchače útočí svérázným humorem, undergroundovým přístupem a kromě vlastní tvorby také předělávkami "cizích písniček" od neskutečně širokého spektra autorů.

Koncertní večer otevřou Sisiroe z Trutnova. V jejich řadách možná najdeme muzikanty, kteří budou mladší než obě předchozí kapely, ale přesto se nejedná o žádné začátečníky. Společně vystupují od roku 2010 a hrají příjemné lo-fi rockové písničky. Koncert v předsálí KD Střelnice začne v 19 hodin, vstupné bude 100 korun.

Další info také na stránkách Šrumce nebo na FB.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)