Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Karel Plíhal. Folková hvězda navštívila broumovské divadlo
banner

Karel Plíhal. Folková hvězda navštívila broumovské divadlo

Lucie Lesáková

Úterý, 25. února 2014

Karel Plíhal. Folková hvězda navštívila broumovské divadlo

Karel Plíhal vystoupil v pondělí 24. února v Broumově. Ač jsou jeho písně spíš jemné a nehlučné, nenechalo si tohoto českého kytaristu, zpěváka, básníka a baviče ujít na 150 místních fanoušků.

Plíhal zahájil koncert slovy: "Něco na mě leze. Asi mám i horečku." Potom se ale chytil své kytary a pohladil přítomné líbivými melodiemi s lyrickými texty. Mezi jednotlivými hudebními úryvky obohatil večer svými lehce ironickými slovními hříčkami a básničkami.

Z koncertu si všichni odnesli hluboce vrytý zážitek: "Z hudby byl cítit smutek i radost, hořké i sladké, lehkost i vážnost předávané myšlenky. To všechno zároveň. Na Karlovi jsem nikdy nepoznala, jestli se mračí nebo směje, jestli zapomněl text nebo mlčí, protože si vyžaduje více klidu," svěřila se se svými pocity posluchačka a velká Plíhalova fanynka.

Karel Plíhal po koncertu svolil k autogramiádě, zároveň si návštěvníci koncertu mohli zakoupit některé z jeho CD.

Tato hudební ikona se drží na české scéně více jak 30 let. Prodal více jak 30 tisíc knih se svými vtipnými verši. V minulosti spolupracoval s Jarkem Nohavicou, Petrem Fialou nebo s bratry Ebenovými.

Foto archiv Město Broumov, www.mestobroumov.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)