Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Karolína a Anička v České filharmonii s Antonínem Dvořákem III.
banner

Karolína a Anička v České filharmonii s Antonínem Dvořákem III.

Eva Kroupová, Gymnázium Broumov

Čtvrtek, 25. června 2015

Karolína a Anička v České filharmonii s Antonínem Dvořákem III.

Karolína Soukupová a Anna Novotná, žákyně manželů Michalových ze Základní umělecké školy Police nad Metují a také studentky Gymnázia Broumov, si s dalšími talentovanými žáky základních uměleckých škol zahrály v Dvořákově sále pražského Rudolfina.

Vzniklé těleso, ve kterém muzicírovali i stálí členové filharmonie, vystoupilo 21. června pod taktovkou dirigenta Ladislava Ciglera a šéfdirigenta ČF Jiřího Bělohlávka. Program byl otevřen symfonickou básní Šárka, z cyklu Bedřicha Smetany Má vlast, a pokračoval Dvořákovou Symfonií č. 8.

Zajímavým zpestřením koncertního večera byla návštěva Antonína Dvořáka III., tedy vnuka slavného českého skladatele, který je navíc od svého dědečka podobou k nerozeznání.

Žáci mohli s tímto důstojným pánem trávit také odpoledne v letním sídle rodiny Dvořáků, zámečku ve Vysoké u Příbrami. Zřejmě zde nasáli právě onu výjimečnou tvůrčí energii, kterou divákům dokázali během svého večerního vystoupení několikrát předat.

Anička také prozradila: "Největším zážitkem pro nás byly zkoušky s panem dirigentem Bělohlávkem, na které chodil překvapivě jen tak v ponožkách, jeho přístup k nám byl však naprosto profesionální, odzbrojující, úžasný a trpělivý."

Jako divák děkuji oběma studentkám za mimořádný hudební zážitek, jako učitelka gymnázia děkuji skvělým pedagogům všech místních ZUŠ za výborně připravené hudebníky, se kterými je radost pracovat.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)