Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Klášter Broumov láká na letní open-air koncerty
banner

Klášter Broumov láká na letní open-air koncerty

Kateřina Ostradecká, foto Václav Matějíček

Úterý, 16. července 2024

Klášter Broumov láká na letní open-air koncerty

Směs různých hudebních žánrů bude během léta znít zahradou broumovského kláštera, kde se budou konat hned tři open air koncerty hudebního programu ArtCafé. 17. července se představí Jana Kozubková & Ondřej Galuška, 14. srpna šestice muzikantů s názvem Klec a 21. srpna pak letní program zakončí norská zpěvačka Ane Bjerkan. 

Trojice letních koncertů odstartuje ve středu 17. července v 19 hodin, kdy klášterní zahradu rozezní Jana Kozubková & Ondřej Galuška. Herečka a zpěvačka Jana Kozubková, objev roku festivalu Next Wave 2012, vydala v roce 2021 debutové album TouLaní. Zpívající hudebník a filosof Ondřej Galuška, zakladatel legendárních Eggnoise, získal nominaci na ceny Apollo 2022 za sólové album Stručný úvod do filosofie marnosti. Oba tvůrci se potkali na divadelním projektu Žirafy netančí, pro který vytvořili hudbu. Ta letos vyjde jako album. Na pódiu je doplní improvizující kytarista a tvůrce ambientní hudby (například k počítačové hře Beyond the wall) Ondřej Vosátka.

Ve středu 14. srpna v 19 hodin spadne na klášterní zahradu „Klec“ – šestice muzikantů ve středních letech, kteří od roku 1997 brázdí kluby, synagogy a kostely se svým osobitým hudebním stylem. Klezmerové standardy, odrhovačky, které mají s klezmerem společné nanejvýše místo vzniku, všehochuť okoukaná z YouTube. Přeložené texty a texty, které se tváří jako přeložené, ale pro svou naivitu jsou od těch prvních lehce rozlišitelné. Sem tam něco vlastního, snažícího se vyzpívat těžký úděl klezmera v době, kam nepatří. Tohle všechno je Klec. Kapela prošla řadou změn v sestavě i stylu, což reflektují její alba, včetně zatím posledního nahrávacího počinu "Poslední klezmer". Připravte se na autentický zážitek plný energie a překvapení, který nenudí a vždy zanechá dojem.

Do světa norské hudby se klášterní zahrada zahalí ve středu 21. srpna od 19 hodin, díky koncertu klášterní hudební rezidentky, norské zpěvačky, skladatelky a hráčky na indické harmonium Ane Bjerkan. Tu doprovodí houslistka Anna Romanovská a kontrabasista Petr Tichý. Ane Bjerkan pochází z oblasti poloostrova Inderøy severně od Trondheimu v Norsku. V její hudbě se prolíná rozsáhlý zájem o zvuk a jeho vrstvy, které společně vytvářejí hluboký vesmír alternativní popové hudby.

Vstupenky na všechny koncerty je možné zakoupit online na smsticket.cz nebo osobně na pokladně prohlídkového okruhu broumovského kláštera. Vstupné v předprodeji: 200 Kč, 150 Kč pro členy klubu ArtCafé, 100 Kč studenti do 26 let.  Vstupné na místě: 250 Kč, 180 Kč pro členy klubu ArtCafé, 100 Kč studenti do 26 let. Více informací na www.klasterbroumov.cz. Projekt ArtCafé je realizován za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a Královéhradeckého kraje. Pořádá Vzdělávací a kulturní centrum Broumov. 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)