Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Klášterní kavárnou zněly jazzové improvizace na saxofon
banner

Klášterní kavárnou zněly jazzové improvizace na saxofon

René Herzán

Pondělí, 10. března 2014

Klášterní kavárnou zněly jazzové improvizace na saxofon

Pořad Páteční muzika v klášterní kavárně Café Dientzenhofer v Broumově uvedl malou premiéru. Poprvé zde zazněly jazzové improvizace na sopránový a tenorový saxofon v podání polského muzikanta a skladatele Kryštofa Karvovského.

Překvapivě nevelký počet návštěvníků večera si poslechlo variace a improvizace na známá témata předních světových jazzmanů. Kryštof Karvovski se dlouhá léta hudbě věnuje a hraje na několik hudebních nástrojů. na saxofon se prý podle jeho vlastních slov naučil za tři hodiny. V poslední době koncertuje také s vlastní skupinou The Green Irish Team, která hraje tradiční irské skladby.

"Když jsem zahlédl plakát Páteční muzika, tak jsem se začal těšit, a když jsem si ho pořádně prohlédl a viděl na něm muže se saxofonem, byl jsem nadšen a zároveň jsem měl jsem obavy, jestli se pro nás najde místečko. Lidí však bylo pomálu, v rohu místnosti muž se saxofonem a malým reproduktorem napojeným na mobil. Pak spustil. Nádhera, každý kdo tam nebyl, může jen litovat. Příjemný jazzík, známé melodie střídaly improvizaci. Prostě báječný páteční večer zakončený úžasně zahranou skladbou Summertime," komentoval svůj hudební zážite jeden z návštěvníků, Pavel Pultr.

Každý, kdo si v pátek našel cestu do klášterní kavárny, odcházel okouzlen. Líbilo se to i samotnému Kryštofovi a už teď se hledají termíny na další vystoupení. Jak pro jeho sólové vystoupení na saxofon, tak i pro vystoupení skupiny The Green Irish Team, které bude venku u terasy, jak jen počasí dovolí.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)