Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Klavír v taneční, populární a jazzové hudbě - nově na ZUŠ!
banner

Klavír v taneční, populární a jazzové hudbě - nově na ZUŠ!

Za tým ZUŠ Broumov, Štěpán Přibyl

Středa, 26. srpna 2020

Klavír v taneční, populární a jazzové hudbě - nově na ZUŠ!

Pro zájemce zlepšit se, nebo začít studovat hru na klavír nejen "klasickým způsobem" má od 1. září 2020 naše Základní umělecká škola Broumov novinku. Novinku v podobě možnosti navštěvovat hodiny klavíru u mladého polského jazzmana Marka Tutka (hovořícího česky), se kterým jsme se domluvili na spolupráci.

A o co vlastně jde? Čím dál více se v ZUŠkách setkáváme (a myslím, že to není problém pouze uměleckého vzdělávání) s problematikou motivace našich svěřenců a vzbuzení zájmu o studovaný obor - hudbu a umění vůbec. Už si plně uvědomujeme, že nemůžeme výuku neustále stavět pouze na desetiletími osvědčených principech, ale musíme hledat cesty, kterými zájemce o studium (v ideálním případě) uchvátíme do té míry, kdy bude svůj obor dychtivě studovat a zajímat se o něj z vlastní vůle. Bude sám trávit denně čas s nástrojem, poslouchat kvalitní hudbu a hledat si vzory (cvičit, poslouchat, napodobovat, učit se teorii - bez toho to prostě nejde).

V neustálém přemítání, jak děti k hudbě (umění) v této "jiné" době přimknout, jsem došel k tomuto uvědomění. Co dnes děti - je samotné - osloví natolik, že se chtějí vzdělávat v uměleckých oborech? Samozřejmě jen a pouze to, co vidí a slyší denně. Hudba linoucí se v nákupních střediscích, v rádiu v autě, v televizních reklamách, v pohádkách a filmech (stejně tak i např. tanec...) Bohužel většinou (až na některé výjimky) je to hudba jen a pouze spotřební, využívající našich podprahových pudů, aby se stala co nejvíce rentabilní v rámci celého "show businessu". Rozhodl jsem se tedy vtisknout naší ZUŠce punc pokrokové vzdělávací instituce, která bude samozřejmě reflektovat současné trendy a zároveň bude vzdělávat profesionálně (technicky a teoreticky správně).

Taneční, populární a jazzovou hudbu - ostatně jak jste si již v předešlých letech mohli na našich kulturních akcích školy povšimnout - se vložit do snažení s našimi žáky snažíme už nějakou dobu. Nyní to však vnímám jako nezbytnou součást všech oborů a budeme s kolegy v této snaze pracovat intenzívněji.

Zájemci o stud. zam. Hra na klavír - klavír v taneční, populární a jazzové hudbě se neváhejte co nejdříve ozvat na: pribyl@zusbroumov.cz, nebo na: (+420) 739 058 710, nebo vyplňte přihlášku na: www.izus.cz. Těšíme se na nové uchazeče!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)