Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Klavírista Karel Vrtiška zahraje Janáčka, Suka a Dvořáka
banner

Klavírista Karel Vrtiška zahraje Janáčka, Suka a Dvořáka

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Pátek, 25. července 2014

Klavírista Karel Vrtiška zahraje Janáčka, Suka a Dvořáka

Další etapu historie české hudby představí v sobotu 26. července pátý koncert festivalu Za poklady Broumovska. V podání klavíristy Karla Vrtišky v kostele sv. Barbory v Otovicích zazní díla Leoše Janáčka, Josefa Suka či Antonína Dvořáka. Koncert začíná v 18 hodin. Vstupné je dobrovolné.

V sobotu se festivalu Za poklady Broumovska otevřou dveře dalšího z dientzenhoferovských kostelů broumovské skupiny, tentokrát kostela sv. Barbory v Otovicích. Pátý koncert představí Karla Vrtišku, čtyřiadvacetiletého klavíristu, který je vycházející hvězdou na nebi české klasické hudby.

Festival Za poklady Broumovska slaví Rok české hudby pomyslnou procházkou po české hudební historii. Program klavírního koncertu Karla Vrtišky udělá velkou radost milovníkům českých hudebních velikánů. V jeho podání si budou moci vyslechnout Janáčkovy čtyři skladby pro klavír, Jaro Josefa Suka nebo Dvořákovy Humoresky.

Karel Vrtiška v roce 2010 úspěšně dokončil bakalářské studium na AMU u doc. Borise Krajného a o dva roky později absolvoval magisterské studium na Hochschule für Musik v Norimberku. Na svém kontě má řadu ocenění. V roce 2003 vystupoval s Českým národním symfonickým orchestrem (Paul Freeman, Libor Pešek), ve stejném roce nahrál a ztvárnil postavu mladého W. A. Mozarta v televizním filmu pro televizní společnost BBC. V roce 2007 se zúčastnil mistrovských interpretačních kurzů Pinchase Zukermana v kanadské Ottawě, kde vystoupil na závěrečných koncertech v Tabaret Hall a National Arts Centre. Představil se na samostatném klavírním recitálu v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro 2012. Letos získal na Mezinárodní smetanovské klavírní soutěži v Plzni 3. cenu.

Foto archiv www.karelvrtiska.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)