Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Koncert duchovní hudby v Teplicích nad Metují

Koncert duchovní hudby v Teplicích nad Metují

Kateřina Ostradecká, foto archiv ZPB

Čtvrtek, 21. července 2022

Koncert duchovní hudby v Teplicích nad Metují

Na programu dalšího z koncertů festivalu Za poklady Broumovska zazní duchovní hudba i virtuózní kompozice pro trubku v podání Marka Vaja, Jiřího Houdka a Aleše Bárty.

Schubertova Ave Maria, Bachův chorál Wachtet auf, ruft uns die Stimme i virtuózní skladby pro trubku s doprovodem varhan zazní v podání předního domácího varhaníka Aleše Bárty a významných českých trumpetistů Marka Vaja a Jiřího Houdka v sobotu 23. 7. od 18 hodin v Teplicích nad Metují – Kamenci, v kostele Panny Marie Pomocné. 

Prostory teplického kostela Panny Marie Pomocné, který je zajímavý i přilehlou poustevnou, rozezní v sobotu v podvečer duchovní hudba Johanna Sebastiana Bacha a Franze Schuberta i výsostný repertoár pro trubku – skladby Pavla Josefa Vejvanovského, Vincenza Belliniho, nebo Francesca Manfrediniho. Marek Vajo i Jiří Houdek patří mezi špičkové domácí trumpetisty, oba působí v nejvýznamnějších českých orchestrech (Česká filharmonie, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, orchestr Národního divadla v Praze) a věnují se i sólové kariéře. Varhaník Aleš Bárta je stálicí české varhanní scény a je ceněný doma i ve světě za svoji obsáhlou diskografii čítající více než třicet kompaktních disků. Vstupné na koncert je dobrovolné, výtěžek putuje na obnovu kostelů broumovské skupiny.

 

Program koncertu:

Jean Philippe Rameau: Airs de Triomphe

Johann Sebastian Bach: Wachtet auf, ruft uns die Stimme BWV 645

Pavel Josef Vejvanovský: Sonáta g moll

Vincenzo Bellini: Koncert pro trubku a varhany

Francesco Manfredini: Koncert pro dvě trubky B dur

Wolfgang Amadeus Mozart: Intrada a fuga C dur K399

Franz Schubert: Ave Maria

Antonio Vivaldi: Concerto C dur pro dvě trubky

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)