Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Koncert Dvořákova tria přilákal 333 diváků
banner

Koncert Dvořákova tria přilákal 333 diváků

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Pondělí, 3. srpna 2015

Koncert Dvořákova tria přilákal 333 diváků

Stejně jako při předešlých pěti koncertech letošního festivalu Za poklady Broumovska, zaplnily se i při tom šestém lavice kostela sv. Máří Magdaleny v Božanově do posledního místa. Koncert Dvořákova tria přilákal 333 lidí, kterým jako poděkování za ovace ve stoje přidali klavírista Ivo Kahánek, houslista Jan Fišer a violoncellista Tomáš Jamník k plánovanému programu skladbu Elegie Josefa Suka.

Na festival míří lidé z celé České republiky, paní Hana a pan Michal jezdí téměř na každý festivalový koncert z Trutnova: "Dnes to byl opět úžasný zážitek, jen je škoda, že je většina kostelů ve špatném stavu. Držíme palce, aby se je povedlo co nejdříve opravit."

Právě na péči o kostely je věnován výtěžek z dobrovolného vstupného. Celkovou částkou 18 889 korun přispělo v sobotu večer nejen publikum, ale také Dvořákovo trio, které věnovalo 60 korun z každého na koncertě prodaného CD. "Atmosféra festivalu je úžasná, moc jsme se do Božanova těšili a koncert jsme si užili," řekl klavírista Ivo Kahánek, který na Broumovsku také pořádá mezinárodní klavírní soutěž pro děti a mládež Broumovská klávesa.

Sedmý koncert festivalu Za poklady Broumovska nabídne recitál jednoho z nejvýraznějších českých violoncellistů mladé generace Ivana Vokáče. V kostele sv. Barbory v Otovicích v sobotu 8. srpna publikum v jeho podání vyslechne Bachovu Suitu d moll nebo Petrášovu Hukvaldskou fantazii. Koncert začíná v 18 hodin, vstupné je dobrovolné.

Foto Jaroslav Winter

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)