Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Koncert festivalu Za poklady Broumovska se poprvé v historii odehrál v Teplicích nad Metují
banner

Koncert festivalu Za poklady Broumovska se poprvé v historii odehrál v Teplicích nad Metují

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Pondělí, 24. srpna 2015

Koncert festivalu Za poklady Broumovska se poprvé v historii odehrál v Teplicích nad Metují

Festival Za poklady Broumovska v sobotu poprvé zavítal do zrekonstruovaného kostela sv. Vavřince v Teplicích nad Metují. Opravou prošly i zdejší unikátní varhany z roku 1832, ke kterým zasedla přední česká varhanice Daniela Valtová Kosinová. Společně s trumpetistou Lubomírem Kovaříkem uchvátili více než tři stovky posluchačů, kteří zcela zaplnili teplický kostel.

"Je sympatické, že se festival koná v menších místech, kde k sobě lidé mají blíž. Rádi na takových místech hrajeme, a když navíc přijde tolik lidí, jako je tomu tady, je atmosféra ještě lepší," chválili festival a jeho publikum oba umělci. Na péči o kostely broumovské skupiny přibylo po devátém koncertu více než 14 tisíc korun, kterými publikum přispělo na dobrovolném vstupném.

Finále festivalu Za poklady Broumovska slibuje další výjimečný hudební zážitek. Jeho desátý ročník se rozloučí v sobotu 29. srpna v klášterním kostele sv. Vojtěcha v Broumově sborovými skladbami z konce 16. století v podání Kühnova smíšeného sboru a jazzovým Requiem Eternal Light skladatele a klavíristy Karla Růžičky. Koncert začíná v 18 hodin, vstupné je dobrovolné.

Foto Petr Vreštiak

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)