Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Koncert Kateřiny Englichové přilákal do kostela sv. Máří Magdaleny v Božanově tři stovky lidí
banner

Koncert Kateřiny Englichové přilákal do kostela sv. Máří Magdaleny v Božanově tři stovky lidí

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Pondělí, 11. srpna 2014

Koncert Kateřiny Englichové přilákal do kostela sv. Máří Magdaleny v Božanově tři stovky lidí

Koncert Kateřiny Englichové přilákal do kostela sv. Máří Magdaleny v Božanově tři stovky lidí. Výkon přední české harfenistky, která předvedla díla J. S. Bacha, C. Debussyho, S. Prokofjeva, L. Sluky či Trunečkovu úpravu Smetanovy Vltavy pro harfu Fantazie na symfonickou báseň Vltava pro harfu sólo op.45, návštěvníky koncertu naprosto okouzlil.

Kateřina Englichová už při svém předešlém koncertu na festivalu Za poklady Broumovska před třemi lety oceňovala jedinečnou atmosféru a přijetí publika. A stejně tomu bylo i tentokrát. Ještě půl hodiny po utišení dlouhotrvajícího závěrečného potlesku zůstávala mezi posluchači, odpovídala na jejich otázky a rozdala desítky podpisů.

Dobrovolné festivalové vstupné je určeno na péči o kostely broumovské skupiny, návštěvníci sedmého koncertu přispěli částkou přesahující 15 tisíc korun.

Přední český klavírista František Malý a Stamicovo kvarteto provedou návštěvníky festivalu Za poklady Broumovska další etapou dějin české hudby, do kterých nechávají festivalové hudební podvečery posluchačům nahlédnout u příležitosti Roku české hudby. Osmý koncert zavede v sobotu 16. srpna návštěvníky festivalu do kostela sv. Jakuba Většího v Ruprechticích.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)