Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Koncert Kühnova smíšeného sboru navštívilo více než pět stovek lidí
banner

Koncert Kühnova smíšeného sboru navštívilo více než pět stovek lidí

Markéta Hlavicová

Pondělí, 15. července 2013

Koncert Kühnova smíšeného sboru navštívilo více než pět stovek lidí

Třetí koncert festivalu Za poklady Broumovska zaplnil kostel sv. Jakuba Většího v Ruprechticích do posledního místa. Skvělý výkon Kühnova smíšeného sboru se sólistou Jakubem Hrubým (baryton) představil pod vedením dirigenta Marka Vorlíčka publiku duchovní hudbu v proměnách staletí. Historický průřez mší od renesance až po současnost za doprovodu zvonů (Markéta Mazourová) a varhan (Drahoslav Gric) přilákal 520 návštěvníků, kteří si společně s umělci a organizátory festivalu tímto koncertem připomněli osmisté výročí příchodu benediktinů na Broumovsko.

"Opravdu nás překvapilo početné publikum a nadchla atmosféra koncertu. Rádi se na Broumovsko brzy vrátíme," řekl po koncertu za sebe i své kolegy sbormistr Marek Vorlíček.

Umělcům publikum věnovalo dlouhotrvající aplaus, zdejším kostelům potom na dobrovolném vstupném částku 25 775 korun. První tři festivalové koncerty tak přivítaly vice než tisícovku návštěvníků, kteří na péči o kostely tzv. broumovské skupiny zatím přispěli částkou přesahující 55 tisíc korun.

Čtvrtý koncert letního festivalu klasické hudby Za poklady Broumovska zavede posluchače do Šonova. V sobotu 20. července vystoupí ve zdejším kostele sv. Markéty žesťový kvintet Czech Brass, který je  jedním z nejkreativnějších a nejperspektivnějších moderních žesťových souborů české hudební scény. Jeho repertoár zahrnuje tvorbu pro klasický kvintet i spoustu transkripcí a úprav známých světových děl, tvořených většinou přímo pro tento soubor. Koncert začíná v 18 hodin, vstupné je dobrovolné.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)