Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Koncert laureátů uzavřel 1. ročník Broumovské klávesy
banner

Koncert laureátů uzavřel 1. ročník Broumovské klávesy

René Herzán

Pondělí, 9. května 2011

Koncert laureátů uzavřel 1. ročník Broumovské klávesy

Nedělním vystoupením laureátů v klášterním kostele svatého Vojtěcha v Broumově byl ukončen 1. ročník klavírní soutěže pro mládež Broumovská klávesa. Celý koncert nahrával Český rozhlas Hradec Králové.

Po čtyři dny zněl broumovským klášterem a základní uměleckou školou klavír. Cvičení, akustické zkoušky, soutěžní vystoupení, setkávání soutěžících žáků, pedagogů a rodičů se členy poroty byly hlavní programovou náplní účastníků. Kromě soutěže byl pro účastníky připraven nedělní dopolední seminář účastníků a jejich pedagogů a rodičů s porotou a odpolední prohlídka kláštera.

Rozděleno bylo celkem 15 cen a 8 čestných uznání. Hlavní cenu, pianino v hodnotě 30 tisíc korun získal absolutní vítěz soutěže Matyáš Novák z Hradce Králové. Každý účastník soutěže si kromě ceny nebo diplomu za účast odnesl osobní dopis předsedy poroty Ivana Klánského s krátkým zhodnocením jeho vystoupení a povzbuzením do další práce. Projekt Broumovská klávesa 2011 byl podpořen granty Královéhradeckého kraje a města Broumova.

Úplný přehled oceněných naleznete na stránkách festivalu.

Fotografie Jana Fliegera a mp3 zvukový záznam z koncertu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)