Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Koncert pěveckého oddělení broumovské umělecké školy
banner

Koncert pěveckého oddělení broumovské umělecké školy

René Herzán

Čtvrtek, 25. listopadu 2010

Koncert pěveckého oddělení broumovské umělecké školy

Žáci pěveckého oddělení Základní umělecké školy v Broumově předvedli ve čtvrtek v sále staré radnice své umění. Na úvod nastoupila před zaplněný sál dětská přípravka, za klavírního doprovodu Romany Roškové. S chutí a dětským elánem si zazpívali několik písní. U mikrofonu se pak střídali další interpreti od nejmenších po starší. Velmi mile na posluchače zapůsobil duet Kláry Jandové a Matyáše Machka. Jitka Uhnavá se divákům představila s písní od Antonína Dvořáka, Pavla Vodňanská se skladbou z pohádky O Popelce, Pavla Němečková zazpívala Chci jen někde svůj plácek mít od Leonarda Bernsteina.  

Druhou polovinu večera zahájil koledami sbor a pak už děvčata zpívala za doprovodu halfplaybacku, kdy je hudba reprodukována z CD. Návštěvníci koncertu se dočkali skladby od skupiny Roxette v podání Pavly Hajpišlové, písně slovenské zpěvačky Kristýny předvedla Aneta Tomášová. Bára Hovorková vystoupila se skladbou Samotáři z muzikálu Bídníci, Radka Chudomská byla zpěvem k nerozeznání s americkou zpěvačkou Fergie a Sabina Rošková zcela zastoupila Lucii Bílou. Vrcholem večera byl duet Radky a Sabiny, které zazpívaly píseň z muzikálu Tři mušketýři a skladbu I have dream od skupiny ABBA.

Celý večer moderovaly Anna Lazorová a Tereza Šafářová. Spokojený ředitel školy Rudolf Vogel po koncertě prohlásil: "Pěvecké oddělení, to je takové naše rodinné stříbro." Nadějné mladé umělce můžete opět slyšet 1. adventní neděli při rozsvěcení vánočního stromu v Broumově či 14. prosince na Vánočním koncertě ZUŠ v Městském divadle.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)