Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Koncert Pražského výběru v Pardubicích
banner

Koncert Pražského výběru v Pardubicích

Martin Bartoš, Tomáš Šrejber

Pondělí, 26. listopadu 2012

Koncert Pražského výběru v Pardubicích

Na pohřbu Václava Havla byla uctěna nejen památka významného muže našich dějin, ale paradoxně se zde po šesti letech dali dohromady Michal Pavlíček a Michael Kocáb. Netrvalo dlouho a veřejnosti byla na listopad oznámena koncertní šňůra Pražského výběru po České republice. Poslední zastávka se uskutečnila v sobotu 24. listopadu v Pardubické ČEZ aréně.

Že se jednalo o významnou událost, bylo jasné už při pohledu na aranžmá. Rozvěšené projekce, pyrotechnika a tomu všemu vévodily uprostřed rozlehlého pódia dvě bubenické soupravy připravené pro Jiřího Hrubeše a Klaudia Kryšpína. Vystoupení zahájil multiinstrumentalista Vojtěch Szabó hrou na akordeon. Po krátkém úvodu už pódium patřilo Pražskému výběru. První část vystoupení v duchu desky "Straka v hrsti" byla oddirigována Jirkou Hrubešem. Deskou "Výběr" po necelé hodině provedl Kryšpín. Nutno podtrhnout, že se celý večer nesl v přátelském duchu, vynikajícím ozvučením, pyrotechnickou a vizuální podporou. O to více vynikly perly v podobě "Hrabě X" vycházejícího z rakve, čímž Kocáb celé představení zahájil, nebo píseň "S.O.S.", kterou už před bezmála třiceti lety Pražský výběr věnoval odejivšímu Ondřeji Soukupovi. Ten v roce 1981 přešel z Výběru doprovázet Karla Gotta. Výjimečnost turné potvrdila Soukupova přítomnost, když si na pódium ve zmíněné písni přišel "zvednout telefon".

Po celý večer po levici Kocába skotačil Vilda Čok a za ním o něco méně výstředněji perkusista Jiří Tomek. Kocáb i Vilda jasně ukázali, že ještě dlouho do starého železa patřit nebudou a stále mají spoustu energie si zablbnout. Již v úvodu byl do party také pozván Ropotamo, který od svého "Tanga" tančil po celý večer. Ve druhé půli podtrhl zábavu i Pavlíček s nasazeným plyšovým kloboukem. Zazněly prakticky všechny hity z obou zmíněných desek. "Chvastouna" si například zablbnul Ropotamo ve dvojím provedení. "Zubatá přišla" hned ze začátku, aby taneční rej pod pódiem rozvířila a za nedlouho mnoho nechybělo, aby vznikl i pogo kotel.

Nadšení a spokojenost byla v závěru odměněna dvěma přídavky, což jasně vypovídá o tom, že celé akci není co vyčíst. Spolu s videoprojekcí probíhající v zádech interpretů bylo neustále na co koukat.

(Pozn. redakce - report z pardubického koncertu Pražského výběru pro Naše Broumovsko napsal Martin Bartoš a fotografie poskytl ToM Šrejber z Broumova. Oba dva jsou redaktory hudebnich serverů www.abysszine.comwww.the-aardvark.cz)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)