Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Koncert skupiny Please The Trees je jedním z doprovodného programu festivalu Jeden svět v Polici nad Metují
banner

Koncert skupiny Please The Trees je jedním z doprovodného programu festivalu Jeden svět v Polici nad Metují

René Herzán

Středa, 1. dubna 2015

Koncert skupiny Please The Trees je jedním z doprovodného programu festivalu Jeden svět v Polici nad Metují

Hlavní událostí doprovodného programu festivalu Jeden svět v Polici nad Metují bude koncert pražsko - táborské skupiny Please The Trees. Výtěžek koncertu, který začne 10. dubna ve 21 hodin v Kolárově divadle, bude věnován šestiletému Janu Kutíkovi z Bukovice na nový vozík. Skupina má též jeden originální zvyk, před každým koncertem zasadí v místě konání strom. I v Polici nad Metují tak jeden nový strom poroste. Kapelu zhodnotil hudební publicista Jaroslav Špulák.

"Když vidím koncert české skupiny Please The Trees, jsem nadšen. Třeba z toho, jak mi tahle kapela na pódiu evokuje jiné, mé mnohdy oblíbené party ze zahraničí, a to zahraničí v hudbě respektovaného. Když jsem pak viděl Please The Trees při společném vystoupení se seniorským pěveckým sborem Elpida, byl jsem dojat, zvláště když jsem registroval, jak si dospělé dámy pobytu na pódiu užívají.

Please The Trees ale nemají jen tyhle dvě tváře. Vpřed je nekompromisně a systematicky žene zpěvák a kytarista Václav Havelka, jehož maily jsem vzhledem k jeho jménu zpočátku zaměňoval s maily od Václava Havla. Ne že bych od bývalého prezidenta někdy nějaký mail dostal, ale přece jenom... Václav Havel...

Please The Trees navíc nejsou kapelou pouze pro české kluby a scény. Jezdí hrát do zahraničí a prodávají tam své desky. Václav Havelka je zcela správně přesvědčen, že pokud se může za hranicemi česká kapela prosadit, pak nejpravděpodobněji nějaká z alternativní scény. A to Please The Trees jsou, však brali za rok 2012 prestižního Anděla právě v kategorii Alternativní hudba.

Jejich koncert je magický, jejich muzika jakbysmet. Kapela posluchače postupně vtahuje do svého světa, a když už jej tam má, nepustí ho ven. Nezřídka se stává, že tento po koncertě sedí jako omámený a nechává sebou pocitem z něho ještě nějakou dobu cloumat. Chci tím říct, že vidět Please The Trees je silný umělecký zážitek. Bez debat a podvodu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)