Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Koncert v Teplicích nad Metují je věnovaný mladé nastupující generaci
banner

Koncert v Teplicích nad Metují je věnovaný mladé nastupující generaci

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 22. srpna 2019

Koncert v Teplicích nad Metují je věnovaný mladé nastupující generaci

Netradiční, a navíc rodinné spojení saxofonu, klarinetu a varhan nabídne devátý koncert festivalu, který v sobotu 24. srpna v 18 hodin zamíří do kostela Panny Marie Pomocné u Ivanitské poustevny na Kamenci v Teplicích nad Metují. Stejně jako v případě koncertu laureátů Broumovské klávesy bude tento koncert věnován mladé nastupující generaci – rakouskému Duu Bubreg: absolutním vítězům rozhlasové soutěže Concertino Praga, saxofonistovi Mártonu Bubregovi a klarinetistovi Bence Bubregovi, které doplní na varhany jejich maminka Linda Bubreg-Dobay.

Bratři Bubregovi již mají za sebou debut v Carnegie Hall v New Yorku a letos je čeká první vystoupení ve Wiener Konzerthausu. Bence Bubreg studuje klarinet na Tyrolské státní konzervatoři u Maximiliana Bauera a Márton Bubreg saxofon na Mnichovské hudební akademii u Koryuna Asatryana. Sourozenci Bubregovi vyhráli několik hlavních cen na mezinárodních soutěžích v Japonsku, Itálii, Francii, Slovinsku, České republice, Rakousku a Chorvatsku. Márton debutoval již ve svých 10 letech na letním festivalu v Innsbrucku s Tyrolským symfonickým orchestrem jako nejmladší sólista všech dob. V roce 2017 získal jako nejmladší soutěžící cenu Grand Prix des Tiroler Klassik Instrumentalistenpreises. Bence se za své mimořádné umělecké úspěchy stal nositelem ceny Jeunesse Special Award (2017).

Program koncertu:

G. Wanamaker: Duo Sonata
W. A. Mozart: Adagio z Velké partity, Serenade Nr.10 KV 361
V. Kalabis: Tři imprese op. 87
A. Marcello: Koncert d moll S.Z799
J. Widmann: Fantasie
G. P. Telemann: Sonata TWV 40:101
O. Truan: The chase

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)