Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Koncertem ve Vižňově vstoupil festival Za poklady Broumovska do své druhé poloviny
banner

Koncertem ve Vižňově vstoupil festival Za poklady Broumovska do své druhé poloviny

RENÉ HERZÁN

Pondělí, 5. srpna 2013

Koncertem ve Vižňově vstoupil festival Za poklady Broumovska do své druhé poloviny

V sobotu vstoupil ve Vižňově letní festival Za poklady Broumovska do své druhé poloviny koncertem souboru s nezvyklým nástrojovým obsazením hoboje, anglického rohu, fagotu, cembala a kontrabasu Ars Instrumentalis Pragensis. I přes úmorné vedro, které spíš lákalo k návštěvě místního koupaliště, zaplnilo kostel sv. Anny 270 lidí.

"Měli jsme trochu obavu, jestli v sobotním horkém počasí nebude pro hudbu voda v bazénu příliš velkým konkurentem, festivalové publikum nás ale nezklamalo. Kostel sv. Anny se začal plnit o něco později, než obvykle, se začátkem koncertu bylo ale opět plno. Jsme moc rádi, že si festival získává stále více fanoušků mezi místními i lidmi z daleka, kteří přicházejí na koncerty, ať je parný den nebo zrovna zuří bouře," říká ředitelka festivalu Za poklady Broumovska Marcela Lilingová.

Pětice špičkových hudebníků ověnčená cenami z řady mezinárodních hudebních
soutěží, předvedla publiku díla Telemanna, Janáčka a dalších hudebních velikánů,
za dlouhotrvající aplaus poděkovali hudebníci hned dvěma přídavky a navíc věnovali také skladbu "na odchodnou", která nadšenému publiku zněla při odchodu z kostela.

Posluchači šestého koncertu přidali k výtěžku z dobrovolného vstupného, který je určen na péči o kostely tzv. broumovské skupiny, téměř 14 tisíc korun, prozatímní celková výše příspěvků festivalového publika tím dosáhla 96 tisíc korun.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)