Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Krajina paměti naplnila prostory kostela sv. Vojtěcha
banner

Krajina paměti naplnila prostory kostela sv. Vojtěcha

Kateřina Ostradecká, foto Michal Sedláček

Úterý, 28. června 2022

Krajina paměti naplnila prostory kostela sv. Vojtěcha

Fotogalerie a malé ohlédnutí za Zahajovacím koncertem festivalu Za poklady Broumovska.

Majestátní barokní prostory broumovského klášterního kostela sv. Vojtěcha přivítaly v sobotu 25. června první letošní návštěvníky festivalu Za poklady Broumovska. Kostelní lavice zaplnilo 223 lidí, kteří si přišli vyslechnout Zahajovací koncert festivalu v podání rezidenční umělkyně festivalu – harfenistky Kateřiny Englichové a Filharmonie Hradec Králové pod vedením dirigenta Andrease Sebastiana Weisera. Zaplněným kostelem zněla díla Clauda Debussyho, Maurice Ravela, Antonína Dvořáka, a především premiéra skladby „Krajina paměti“, kterou vytvořil rezidenční skladatel Kryštof Marek přímo pro festival Za poklady Broumovska a která se setkala s mimořádně vstřícným přijetím publika.

„Musím říct, že jsem byla jako na jehlách, což přiměje člověka, aby se hodně soustředil. Je tu úžasná atmosféra a harfa ladila celou dobu, byť je venku asi tak 50 stupňů, a uvnitř v kostele je pochopitelně zima. To je vždycky pro každou harfistku horor… Adrenalin způsobil, že si vůbec nepamatuji, jaké to bylo. Ale myslím si, že se provedení líbilo, tak jsem moc ráda,“ uvedla po koncertě Kateřina Englichová. Festivaloví posluchači měli tak jako každý rok možnost podpořit koncert dobrovolným vstupným, které na konci festivalu míří pomoci kostelům broumovské skupiny. První z třinácti koncertů vynesl částku 20 180 korun.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)