Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Květnoví rezidenti spojili síly s hudebníky i studenty z Broumova
banner

Květnoví rezidenti spojili síly s hudebníky i studenty z Broumova

-MM-, foto archiv VKCB

Sobota, 15. června 2024

Květnoví rezidenti spojili síly s hudebníky i studenty z Broumova

Ohlédnutí za hudebním projektem Czech-Norwegian Sound Art Cooperation.

S koncem května odcestovali domů další hudební rezidenti, kteří do Broumova přijíždějí v rámci projektu Czech-Norwegian Sound Art Cooperation. Elias Schomers (Norsko) a Ursula Sereghy (Česko) strávili v na hudební rezidenci v broumovském klášteře celý měsíc, během něhož spolupracovali s místními hudebníky i studenty.  V rámci pobytu se zapojili do muzejní noci: Ursula Sereghy zahrála v klášterní zahradě a Elias Schomers vystoupil se Štěpánem Přibylem, s nímž spolupracoval v rámci celé své rezidence . Ursula Sereghy pak spolupracovala se studenty Gymnázia Broumov. V rámci rezidence nahráli podcasty, které brzy budou k poslechu v rámci podcastu Salon B. na Soundcloud a Spotify.

V říjnu budou v klášteře Broumov pokračovat hudební rezidence Hortus Musicalis Broumov 2024, které pořádá Vzdělávací a kulturní centrum Broumov. Do města se tentokrát chystá hudebník z Gruzie a jeden z Česka.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)