Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Kytarová extratřída Gary Lucas plní svůj slib
banner

Kytarová extratřída Gary Lucas plní svůj slib

René Herzán

Úterý, 16. června 2015

Kytarová extratřída Gary Lucas plní svůj slib

Tento čtvrtek 18. června se v Broumově odehraje vskutku ojedinělá věc. Do města zavítá na tři dny na pozvání Stanislava G. Pitaše opravdový kytarový guru, světová extratřída a nominant na cenu Grammy. Gary Lucas.

Renomovaný časopis Rolling Stones jej nazval zázrakem moderní kytary a britský časopis Classic Rock ho zahrnul mezi 100 nejlepších žijících kytaristů. A právě ve čtvrtek od 21 hodin vystoupí Gary Lucas v undergroundovém klubu Eden.

Až se nechce věřit, že zde bude hrát člověk, který byl nepostradatelnou součástí kapely Magic Band Captaina Beefhearta, stál na jednom pódiu s Nickem Cavem, Patti Smith, Lou Reedem, Peterem Hammillem, Jeffem Buckleym a s mnohými dalšími hudebními velikány.

Gary Lucas měl již v Broumově vystupovat 7. března s projektem Frankenstein, což by byla evropská premiéra. Bohužel nemoci nechodí po horách, ale po lidech, a tak se dlouho připravovaný koncert musel pro nemoc Garyho zrušit. Ještě z nemocničního lůžka kytarový mág slíbil, že jakmile se do Evropy dostane, tak koncert v Broumově bude jeho prioritou. A tak se i stalo.

Gary Lucas má koncert v Maďarsku, Broumově a potom v Itálii. Broumov se tedy stává jediným městem v České republice, kde bude Gary vystupovat. A nepřijede sám. Přijedou s ním dva muzikanti z Maďarska. Enikó Szabó - zpěv a Tóni Dezsó - saxofon. Toto trio se nazývá Pearly Clouds.

"Gary Lucas je velkým příznivcem undergroundu. Zahráli si s ním kapely The Plastic People of the Universe a DG 307. Přátelil se i s Václavem Havlem. No prostě Gary je moje krevní skupina a do našeho undergroundového klubu Eden patří, patřil a patřit bude!," říká pořadatel koncertu Stanislav G. Pitaš.

Gary Lucas vzkazuje všem svým příznivcům. Přijďte ve čtvrtek 18. června na náš koncert do klubu Eden v Broumově, a já se postarám o to, abyste si tento klub oblíbili a měli divoké sny. Dále nabízí, že je ochoten poskytnout rozhovor médiím, která o to budou mít zájem.

"Já za sebe chci vzkázat všem hudebním fajnšmekrům, aby si rozhodně nenechali tuto příležitost ujít. Ba co víc. Já si myslím, že je jejich povinnost na tomto koncertu být. Zaručuji, že nebudou litovat. Originalita interiéru klubu a přítomnost Gary Lucase, už to je zázrak," dodává Stanislav G. Pitaš.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)