Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Laco Deczi v Edenu
banner

Laco Deczi v Edenu

Michaela Plchová, foto archiv Undergroundového klubu Eden

Čtvrtek, 12. května 2022

Laco Deczi v Edenu

V sobotu 14. 5. od 20 hodin vystoupí Laco Deczi & Celula New York v Broumově

Výjimečná osobnost světové jazzové scény Laco Deczi přijíždí do Broumova v rámci svého turné po České republice. Čtyřiaosmdesátiletý trumpetista žije spoustu let v USA, ale do Česka se pravidelně vrací a vystupuje v mnoha významných jazzových (a dalších) klubech jako je například pražský Jazz Dock. Jeho osobnost sebou nese punc rebelství, je označován jako enfant terrible jazzové scény. Jeho velkým hudebním vzorem byl afroamerický trumpetista Clifford Brown, který za svojí krátkou životní dráhu vydal mnoho sólových alb. Podle něj začal Laco Deczi prosazovat styl explozivního hard bopu, který později spojil do elektrické jazz-rockové fúze ve stylu Milese Davise. V tomto duchu se nese Decziho hudba dodnes. Společně s uskupením Celula New York plyne jejich hudba dravě a radostně a vysoký věk nijak neubírá jazzmanovi na energii, která z něj prýští. Broumov se má každopádně v sobotu večer na co těšit!  

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)