Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Laureáti Broumovské klávesy se představí na Slavnostním koncertě v Rudolfinu
banner

Laureáti Broumovské klávesy se představí na Slavnostním koncertě v Rudolfinu

Kateřina Ostradecká

Sobota, 5. října 2019

Laureáti Broumovské klávesy se představí na Slavnostním koncertě v Rudolfinu

Sukova síň pražského Rudolfina bude v úterý 15. října hostit Slavnostní koncert laureátů Mezinárodní klavírní soutěže Broumovská klávesa.

Slavnostní večer představí laureáty vybraných kategorií letošního, devátého ročníku Mezinárodní klavírní soutěže Broumovská klávesa: české klavíristy Noru Lubbadovou a Jana Schulmeistera a francouzského klavíristu Arthura Coatalena. V průběhu večera zazní díla J. S. Bacha, E. Griega, V. Kalabise, C. Debussyho, D. Scarlattiho, L. van Beethovena, C. Francka, S. Rachmaninova a dalších. Vstupné na koncert je dobrovolné. Koncert začíná v 19.30 hodin. Zájemci z řad veřejnosti si mohou svá místa rezervovat do 11. října na emailu: tereza.kramplova@zapoklady.cz.

"I přes svůj věk nejsou mladí interpreti na podiu žádnými nováčky. Nejmladší z nich, Nora Lubbadová, má na svém kontě několik vítězství z klavírních soutěží. Jan Schulmeister účinkoval se Zlínskou filharmonií pod taktovkou Tomáše Netopila, sólově vystupoval na Chopinově festivalu v Mariánských lázních a společně s Arthurem Coatalenem účinkovali na festivalu Za poklady Broumovska toto léto. Arthur stihl po vítězství v soutěži Broumovská klávesa vyhrát ve své kategorii italskou soutěž Pietro Argento a čerstvě je vítězem mezinárodní klavírní soutěže na Ibize," shrnula úspěchy mladých klavíristů za organizátory Tereza Kramplová.

Koncert i celý projekt se koná díky podpoře partnerů: Ministerstvo kultury ČR, Královéhradecký kraj, Město Broumov, HOBRA – Školník, Drnek Piana, Agentura pro rozvoj Broumovska, Velvyslanectví Polské republiky v Praze, Česká filharmonie, festival Za poklady Broumovska a Západočeský symfonický orchestr Mariánské lázně.

Mezinárodní klavírní soutěž Broumovská klávesa, jejímž ředitelem je koncertní pianista Ivo Kahánek, vznikla v roce 2011. Cílem Broumovské klávesy je pořádání soutěže pro děti a mládež s patřičnou odbornou platformou v široké mezinárodní působnosti. Celá idea se opírá o osvědčený systém dětského hudebního vzdělávání a dlouholetou tradici dětských soutěží v ČR. Mladí hudebníci mají nejen možnost vzájemné konfrontace na mezinárodní úrovni, ale také kontaktu se špičkovými osobnostmi českého i zahraničního klavírního umění a představiteli stěžejních hudebních institucí.

Foto Jaroslav Winter

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)