Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Laureáti Broumovské klávesy vystoupí na koncertě v Rudolfinu
banner

Laureáti Broumovské klávesy vystoupí na koncertě v Rudolfinu

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 11. října 2018

Laureáti Broumovské klávesy vystoupí na koncertě v Rudolfinu

V pondělí 22. října se v pražském Rudolfinu uskuteční Slavnostní koncert laureátů Mezinárodní klavírní soutěže Broumovská klávesa.

Koncert bude zahájen v 19:30 hodin v Sukově síni a vystoupí na něm letošní laureáti všech kategorií Mezinárodní klavírní soutěže Broumovská klávesa: Julia Wójcik, Bartosz Frydel, Jonasz Kluza, Eliška Tkadlčíková a Josefína Janková. V průběhu večera zazní díla Bedřicha Smetany, Clauda Debussyho, Johannese Brahmse, Michaila Ivanoviče Glinky, Fryderyka Chopina a další. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Koncert je určen veřejnosti, místa je možné rezervovat na emailu: tereza.kramplova@zapoklady.cz.

"Koncert laureátů v Sukově síni je jednou z atraktivních koncertních cen pro vítěze, kterou se soutěž Broumovská klávesa odlišuje od podobně koncipovaných soutěží. I ti nejmladší vítězové totiž získají za své snažení skvělou příležitost poznat opravdová prestižní koncertní pódia a mohou tak získat první profesionální zkušenosti jak sólové, tak za doprovodu Západočeského symfonického orchestru Mariánské lázně v rámci jejich koncertní sezóny. V neposlední řadě se vybraní vítězové představí opět na Broumovsku v rámci hudebního festivalu Za poklady Broumovska," uvedla Tereza Kramplová, ředitelka festivalu.

Zájemcům z Broumovska nabízí Agentura pro rozvoj Broumovska autobusový výlet do Prahy na koncert. Součástí výletu bude komentovaná prohlídka výstavy Petra Písaříka v Rudolfinu s kurátorem Davidem Koreckým, odpolední volný program, účast na koncertu laureátů a večerní odjezd zpět do Broumova. Poplatek pro veřejnost je 400 Kč za celý program, přihlášky je možné zasílat do 14. října na email dana.cernotova@broumovsko.cz.

Koncert podpořili tito partneři: Ministerstvo kultury ČR, Město Broumov, Královéhradecký kraj, HOBRA – Školník, Petrof, Agentura pro rozvoj Broumovska, Velvyslanectví Polské republiky v Praze, festival Za poklady Broumovska a Západočeský symfonický orchestr Mariánské Lázně.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)