Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Lektorem tradiční pokladové Hudební dílny bude hudební skladatel Lumír Hrma
banner

Lektorem tradiční pokladové Hudební dílny bude hudební skladatel Lumír Hrma

René Herzán

Neděle, 25. května 2014

Lektorem tradiční pokladové Hudební dílny bude hudební skladatel Lumír Hrma

Již po páté bude součástí hudebního festivalu Za poklady Broumovska Hudební dílna. Letošní rok se lektorem stane hudebník a skladatel Lumír Hrma.

Hudební dílna se bude konat v sobotu 19. července od 10 hodin v prostoru výstavy Play Broumovsko, v areálu společnosti VEBA Broumov, na adrese Přádlácká 89.

Lumír Hrma napsal hudbu k televiznímu filmu Nespavost režisérky Lenky Wimmerové. Se stejnou režisérkou spolupracoval i na filmu Tchýně a uzený. Jeho jméno jako autora hudby najdeme i v titulcích televizních cyklů Na cestě, Soukromé pasti nebo Šaty dělaj člověka. Jeho hudební mistrovství dotváří atmosféru televizní pohádky Tajemství staré bambitky, která se do povědomí diváků zapsala i několika přitažlivými písněmi.

Hudební dílna se už stala pravidelným a vyhledávaným doprovodným programem festivalu Za poklady Broumovska. Tuto tradici zahájila v roce 2010 jazzová zpěvačka Jana Koubková. Následující rok se lektory dilny, kterou vyhledávají především děti, stali členové souboru Clarinet Factory a multiinstrumentalista a skladatel Alan Vitouš. V rámci sedmého ročníku festivalu se dílna konala netradičně, pod širým nebem v okolí zámečku Bischofstein v Jiráskových skalách. Do tajů hudby zde zasvěcoval dechový soubor Lignum Quintet. V loňském roce dětem představil staré hudební nástroje a jejich vývoj až k současné podobě soubor Collegium Marianum interpretující díla skladatelů 17. a 18. století.

Články k tématu: Hudební dílna Jany Koubkové

Jazz v podání Clarinet Factory nadchl malé i velké posluchače

Dechový soubor Lignum Quintet vedl hudební dílnu a potom koncertoval ve Zdoňově

Na "pokladový" festival míří soubor staré hudby Collegium Marianum. Hudební dílna představí dětem staré hudební nástroje

Přihláška na Hudební dílnu ke stažení

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)