Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Letní hornové kurzy doprovodí festival Za poklady Broumovska
banner

Letní hornové kurzy doprovodí festival Za poklady Broumovska

Kateřina Ostradecká

Pátek, 4. srpna 2017

Letní hornové kurzy doprovodí festival Za poklady Broumovska

Broumovský benediktinský klášter rozezvučí ve dnech 7. – 12. srpna 3. ročník mezinárodních Hornových kurzů, které jsou doprovodným programem festivalu klasické hudby Za poklady Broumovska.

Letošní, v pořadí již třetí ročník kurzů nabídne týdenní program pro účastníky ze čtyř zemí: České republiky, Slovinska, Maďarska a Japonska. Kurzy povedou čeští lektoři a uznávaní hornisté Zuzana Rzounková a Petr Hernych, a izraelský hornista a pedagog Saar Berger, který spolu s oběma lektory a oficiální klavíristkou kurzů Janou Goliášovou vystoupí na sedmém festivalovém koncertu v sobotu 12. srpna od 18 hodin v kostele sv. Barbory v Otovicích.

Pro veřejnost je naplánováno celkem šest koncertů účastníků kurzů, se vstupem zdarma. Součástí bude Halali show v Adršpašských skalách ve středu 9. srpna v 16:30 u jezírka Pískovna a také slavnostní Závěrečný koncert v sobotu 12. srpna v 11:30 v koncertním sále opatského křídla broumovského kláštera.

"Hornové kurzy pořádáme v Broumově již třetím rokem a mě osobně velmi těší, že se tato akce v našem hornovém světě začíná etablovat jako zajímavé strávení prázdnin s aktivní hudební náplní. Celý týden probíhají v broumovském klášteře lekce hry na lesní roh, účastníci mohou přes týden poznat různorodé hráčské kultury a konfrontovat svou úroveň hraní s ostatními. V loňském roce předával své zkušenosti mladým hornistům kromě českých lektorů známý americký hornista Kerry Turner, letošních kurzů se účastní jako lektor pan Saar Berger, izraelský hornista, specialista na soudobou hudbu. V rámci kurzů proběhnou také přednášky o způsobu hry na lesní roh, o pódiovém vystupování, trémě, správném dýchání - to jsou témata, která mladé hornisty zajímají a které každodenně řeší. Kurzy budou doplněné koncertní aktivitou účastníků přímo v broumovském klášteře, hornovým skupinovým "halali" v Adršpašských skalách a finálním vyvrcholením je koncert Saar Bergera a lektorů kurzů v rámci festivalu Za poklady Broumovska," uvedla lektorka Zuzana Rzounková.

Aktuální informace naleznou zájemci na webových stránkách kurzů lhk.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu Za poklady Broumovska.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)