Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Letní hornové kurzy přivítají v Broumově téměř sedmdesát účastníků z celého světa
banner

Letní hornové kurzy přivítají v Broumově téměř sedmdesát účastníků z celého světa

Kateřina Ostradecká

Pátek, 2. srpna 2019

Letní hornové kurzy přivítají v Broumově téměř sedmdesát účastníků z celého světa

V neděli 4. srpna budou v broumovském klášteře zahájeny mezinárodní Letní hornové kurzy, které jsou doprovodným programem hudebního festivalu Za poklady Broumovska. Pátý ročník kurzů přivítá téměř sedmdesát hornistů z České republiky, Slovenska, Maďarska, Švýcarska, Ruska, Portugalska, Německa nebo Japonska. I v evropském měřítku se jedná o mimořádnou akci reprezentující Broumovsko nejen mezi mladou generací.

Na účastníky čeká týdenní program pod vedením renomovaných zahraničních i českých lektorů: zakladatelky a uměleckého garanta kurzů - Zuzany Rzounkové, sólohornistky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, Ricarda Matosinhose, portugalského hornisty, skladatele a pedagoga, Jindřicha Petráše, děkana Hudební fakulty JAMU v Brně, Jana Vobořila, sólohornisty České filharmonie, Martina Sokola, prvního hornisty Symfonického orchestru hl. města Prahy FOK a Lenky Němcové, pedagožky ZUŠ v Polici nad Metují a v Broumově. O klavírní doprovod hornistů se postarají Jana Goliášová a Eva Macková z Hudební fakulty JAMU v Brně a Pavel Čapek ze ZUŠ Police nad Metují.

Pro veřejnost budou připraveny koncerty účastníků kurzů, které se budou konat od 6. do 10. srpna v Opatských sálech kláštera, na nádvoří a také společné "Halali show" 8. srpna od 16 hodin v Penzionu Jízdárna v Hejtmánkovicích. Vstupné na koncerty je dobrovolné, termíny je možné najít na webu lhk.zapoklady.cz.

Finálním vyvrcholením kurzů bude koncert lektorů v rámci festivalu Za poklady Broumovska, který se uskuteční v sobotu 10. července od 18 hodin v kostele sv. Prokopa v Bezděkově nad Metují.

Partnery Letních hornových kurzů jsou Ministerstvo kultury, Královéhradecký kraj, Státní fond kultury ČR, Brass Studio Prague, Clarina Music, Český národní symfonický orchestr a Penzion Jízdárna Hejtmánkovice.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)