Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Letní hudební festival Za poklady Broumovska rozezní broumovské kostely už za měsíc
banner

Letní hudební festival Za poklady Broumovska rozezní broumovské kostely už za měsíc

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 6. června 2016

Letní hudební festival Za poklady Broumovska rozezní broumovské kostely už za měsíc

Už za měsíc bude zahájen 11. ročník hudebního festivalu Za poklady Broumovska. Cyklus letních koncertů renomovaných českých i zahraničních interpretů odstartuje 2. července v kostele sv. Barbory v Otovicích na Broumovsku.

Deset podvečerních koncertů klasické hudby v architektonicky unikátních prostorách skupiny broumovských kostelů nabídne jedenáctý ročník festivalu Za poklady Broumovska. Ten odstartují v sobotu 2. července od 18 hodin v otovickém kostele stipendisté české Akademie komorní hudby a německé hudební nadace Villa Musica spolu s houslistou Janem Fišerem.

Během dvou prázdninových měsíců bude následovat dalších devět koncertů, vždy v jednom z broumovských kostelů, které jsou dílem slavných architektů Dientzenhoferů. Jedním z největších letošních lákadel bude koncert amerického skladatele Kerryho Turnera ve vižňovském kostele sv. Anny, vystoupení špičkového komorního souboru Bennewitzovo kvarteto ve vernéřovickém kostele sv. Michaela nebo koncert jazzového hudebníka Karla Růžičky, který zakončí festival spolu s Kühnovým smíšeným sborem v sobotu 3. září v klášterním kostele sv. Vojtěcha v Broumově. Podrobný program, fotogalerii a další informace najdete na webu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu. Vstupné na všechny koncerty je stejně jako v předchozích letech dobrovolné. Výtěžek putuje na pomoc kostelům, ve kterých se festival koná.

Doprovodným programem festivalu jsou Letní hornové a flétnové kurzy, které se uskuteční ve dnech 8. – 13. srpna v broumovském benediktinském klášteře pod vedením lektorů Kerryho Turnera, Zuzany Rzounkové, Petra Hernycha a Marty Korduljak.

Festival letos podpořili partneři MND, textilní závody VEBA a Raiffeisen Leasing, Královéhradecký kraj, Královéhradecká diecéze a místní farnosti, město Broumov, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Podnikatelský klub Broumovska, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Region Broumovsko, Státní fond kultury ČR a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích.

Foto archiv festivalu Za poklady Broumovska

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)