Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Letošní první koncert na Broumovsku byl v Martínkovicích
banner

Letošní první koncert na Broumovsku byl v Martínkovicích

Jindřich Horkel

Pondělí, 2. ledna 2012

Letošní první koncert na Broumovsku byl v Martínkovicích

Novoroční koncert v neděli 1. ledna 2012 v kostele Sv. Jiří a Martina v Martínkovicích probíhal ve slavnostní atmosféře. V téměř plně obsazeném kostele s asi 100 místy v lavicích si návštěvníci poslechli soprán Romany Roškové, trubku Štěpána Přibyla a hru na varhany Ladislava Šikuta.

Při zahajovací Vejvanovského Sonátě A4 G Moll se nesly prostorem tóny trubky, provázené varhanami. Koncert pokračoval koledou „Chtíc aby spal" v podání Romany Roškové za doprovodu trubky a varhan. Následovaly další koledy a také Pastorále č. 1 pro varhany Josefa Proksche, které zahrál Ladislav Šikut. Zážitkem pro přítomné byl i spirituál Sometimes I Feel v podání Štěpána Přibyla na trubku, podkreslený varhanami. Zejména starší posluchači jej znají v provedení Luise Armstronga s orchestrem.

Na závěr, za bouřlivého potlesku posluchačů, sešli účinkující z kůru a starosta jim předal kytici. Pak se opět se vrátili nahoru k varhanám. Sopranistka Romana Rožková zazpívala ještě „Tichou noc" a kostelem se v další skladbě rozezněly trubka a varhany ten večer naposledy.

Po koncertě se účastníci rozešli do sychravého zimního večera s nepatrnými zbytky rozmoklého sněhu. Již nepršelo. Při cestě do kostela na konci vesnice, dlouhé několik kilometrů, provázel totiž návštěvníky koncertu chvílemi i dost silný déšť. Naštěstí to ani přespolní, z okolních vesnic i z Broumova, neodradilo.

Koncertní sezóna na Broumovsku byla tak zahájena na Nový rok 2012 v Martínkovicích. Účinkovali učitelé ze Základní umělecké školy v Broumově.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)