Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Lignum Quintet zahrají v sobotu večer ve Zdoňově, dopoledne nabídnou hudební dílnu pro děti i dospělé pod širým nebem
banner

Lignum Quintet zahrají v sobotu večer ve Zdoňově, dopoledne nabídnou hudební dílnu pro děti i dospělé pod širým nebem

Markéta Hlavicová

Čtvrtek, 2. srpna 2012

Lignum Quintet zahrají v sobotu večer ve Zdoňově, dopoledne nabídnou hudební dílnu pro děti i dospělé pod širým nebem

Festival Za poklady Broumovska vstoupí do své druhé poloviny koncertem dechového souboru Lignum Quintet. V sobotu 4. srpna ve Zdoňově v kostele Nejsvětější Trojice zazní v podání pětice muzikantů hudba starých mistrů i současných autorů. V sobotu dopoledne navíc Lignum Quintet v rámci doprovodného programu festivalu povede hudební dílnu v Jiráskových skalách. Koncert začíná v 18 hodin, hudební dílna v 10 hodin. Vstupné na obě akce je dobrovolné.

Na své si přijdou jak milovníci klasiky i soudobé hudby. Program koncertu nabízí předehru z Mozartovy Kouzelné flétny v úpravě pro dechový kvintet, Bachovo Preludium a fuga nebo suitu z Bizetovy opery Carmen. Hudbu skladatele Václava Trojana zná asi většina z nás z animovaných filmů Jiřího Trnky (např. Císařův slavík nebo Princ Bajaja), psal ale také kompozice pro Národní divadlo a balet. S filmovou hudbou je spojeno i jméno britského skladatele Sira Malcolma Henryho Arnolda (1921-2006), autora devíti symfonií a divadelní hudby.

Složení souboru Lignum Quintet: Zuzana Rzounková - lesní roh, Marta Korduljak - flétna, Jan Brabec - klarinet, Vladislav Borovka - hoboj, Václav Fürbach - fagot.

Pozvánka na hudební dílnu

Festival Za poklady Broumovska připravuje každoročně hudební dílnu pro děti. Letos se malí muzikanti mohou i s rodiči vydat na hudební výlet na zámeček Bischofstein s dechovým souborem Lignum Quintet. Pro děti i jejich doprovod je připraveno sedm stanovišť rozmístěných kolem Černého jezírka v Jiráskových skalách. Seznámí se s pěti dechovými hudebními nástroji – flétnou, lesním rohem, fagotem, hobojem a klarinetem, poslechnou si klasická hudební díla (např. výběr z Mozartovy Kouzelné flétny) i známé melodie z večerníčků. Připravena je také hudební soutěž a výtvarný koutek. Nejlepší malí hudebníci si odnesou drobné ceny, pro všechny je navíc připravena malá sladká odměna. V případě nepříznivého počasí se hudební dílna uskuteční v prostorách zámeckého penzionu Bischofstein. Hudební výlet se souborem Lignum Quintet kolem Černého jezírka v Jiráskových skalách se koná v sobotu 4. srpna od 10 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Více informací o koncertu a souboru Lignum Quintet najdete na www.zapoklady.cz .

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)