Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Listopad bude v undergroundovém klubu Eden pestrý
banner

Listopad bude v undergroundovém klubu Eden pestrý

René Herzán

Pondělí, 29. října 2018

Listopad bude v undergroundovém klubu Eden pestrý

Koncert legendární skupiny Progres 2 s broumovským "předskokanem" Jirkou Rambouskem, další koncert kapely Hudba Praha Band a promítání dokumentárního filmu Feral. Listopad v undergroundovém klubu Eden v Broumově bude vskutku pestrý.

Pátek 2. listopadu 20 hodin - koncert skupiny Progres 2

Progres 2 je brněnská rocková skupina hrající od roku 1968 dodnes, s přestávkami v letech 1971 až 1977 a 1990 až 1992. Původně vystupovala pod názvem The Progress Organization (1968–1971), v roce 1977 nahrála jednu desku jako skupina Barnodaj. Od roku 1977 hraje již jako Progres 2 s výjimkou let 1987 až 1990, kdy používala název Progres-Pokrok. Spoluzakladatelem a lídrem kapely je bubeník Zdeněk Kluka, který jako jediný hudebník prošel všechna období skupiny a podílel se na všech albech. Skupina kromě starých fláků v klubu Eden představí i novou desku Tulák po hvězdách (2018). Jako předskokan vystoupí Jiří Rambousek s projektem Solo guitar show off.

Sobota 10. listopadu 20 hodin - promítání dokumentárního filmu Feral

Snímek pojednává o putování australskou buší, která se stala domovem legendárnímu českému undergroundovému písničkáři Charliemu Soukupovi, jež byl za komunismu vězněn a donucen k emigraci. I zde je však za svůj originální způsob života a nepřizpůsobivost odsunován do hloubi buše, kde si už přes 25 let staví tajné kempy - azyly, mezi kterými putuje po stezkách divokých krav. Film vznikl na vlastní náklady režiséra Jiřího Holby a byl také vybrán do soutěže Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Na Csfd by se měl objevit v nejbližších dnech.

Pátek 16. listopadu 20 hodin - koncert skupiny Hudba Praha Band

Charakteristický souzvuk kytar bratří Zatloukalů, zakládajících členů skupin Jasná Páka a Hudba Praha a rytmika, bubeník Ludvík "Eman" Kandl s basovým kytaristou Jirkou Jelínkem, jsou zárukou původního soundu kapely. Zpěvák Zdeněk Hnyk, jehož hlas můžete znát z vysílání pražského Radia 1, vokalistky Jarmila "Jamajka" Koblicová, která byla rovněž dlouholetou oporou Hudby Praha, a Lucie Jandová spolu se saxofonistou Jakubem Doudou sestavu skvěle doplňují. Aktuální turné se jmenuje Tak spolu jdem... Hrát se budou léty prověřené hity jako Paralet, Ryba Badys, Špinavý záda, Pal vocuď, Cizej chlap, Holka Tonka, To tak, Marihuana, Máma táta, Můry, Lunapark, Zákon o zachování energie, Nech toho...

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)