Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Lori Goldston, violoncellistka, která hrála se skupinou Nirvana, v pátek zahraje v Šonově
banner

Lori Goldston, violoncellistka, která hrála se skupinou Nirvana, v pátek zahraje v Šonově

Stanislav G. Pitaš

Čtvrtek, 6. června 2013

Lori Goldston, violoncellistka, která hrála se skupinou Nirvana, v pátek zahraje v Šonově

Do Česka přijíždí na krátké turné violoncellistka Lori Goldston. Známou se stala díky stálému hostování na vystoupeních Nirvany nebo nahrávkách Davida Byrna. V pátek 7. června od 19 hodin vystoupí v kostele sv. Markéty v Šonově u Broumova.

Nirvana v Česku nikdy nevystupovala. Čeští fanoušci však nyní mohou zažít alespoň malou ozvěnu této kultovní skupiny. Na krátké turné přijede violoncellistka Lori Goldston.  

Lori Goldston je americká violoncellistka a muzikantka, pocházející ze Seattlu. Známou se stala díky stálému hostování na vystoupeních Nirvany, zejména pak na akustickém vystoupení pro stanici MTV. Záznam tohoto koncertu vyšel v roce 1994 na CD pod názvem MTV Unplugged in New York.

Jméno Lori Goldston však najdeme třeba i na albu Davida Byrna Feelings (1997) nebo na několika albech The Wedding Presents nebo The Presidents of the United States of America.

V Česku představí svůj sólový program pro cello a současně nové album Film Scores, které vyšlo minulý měsíc na značce by Sub Rosa. Koncertní turné představí jednak Lori samotnou, ale i v duu s německým experimentálním zpěvákem Mik Quantiusem, členem legendární krautrockové kapely Embryo. Mik kombinuje hlas s různými typy zpěvových technik.

Český program Lori Goldstone:

7. června - Šonov u Broumova

8. června - Brno

9. června - Praha

Foto Annie Marie Musselman, Kelly O. a Christian Anderson

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)