Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Mário Bihári a David Fiedler vystoupí v klášterní zahradě
banner

Mário Bihári a David Fiedler vystoupí v klášterní zahradě

Michaela Plchová, foto archiv ArtCafé

Pondělí, 1. srpna 2022

Mário Bihári a David Fiedler vystoupí v klášterní zahradě

Ve středu 3. srpna v 19 hodin proběhne v Broumově koncert významného romského akordeonisty a zpěváka Mária Biháriho a kytaristy Davida Fiedlera.

Krásný hudební zážitek slibuje středeční ArtCafé pod širým nebem. V klášterní zahradě vystoupí romský muzikant Mário Bihári a mladý zpěvák a kytarista David Fiedler. Mária Biháriho jistě nelze dlouze představovat, většina ho má zapsaného ještě z dob jeho společného působení se Zuzanou Navarovou a skupinou KOA. Významný akordeonista, klavírista a zpěvák čerpá ve své hudební tvorbě především z romských hudebních kořenů, které propojuje s prvky jazzu, world music a latinoamerickou hudbou. Vystupuje buď sólově, nebo v doprovodu různých hudebníků a umělců – za všechny jmenujme herečku a zpěvačku Báru Hrzánovou, Janu Kirschner, moderátora a DJ Gadja.cz a zpěváka Honzu Vančuru ze skupiny Plavci. Právě skupina Plavci je společným prostorem, kde se Mário Bihári setkává se zpěvákem a kytaristou Davidem Fiedlerem. Společně s Honzou Vančurou totiž tvoří současnou tříčlennou podobu skupiny Plavci. V loňském roce vystupovali například v Jiráskově divadle v Hronově. David Fiedler je původem z Hradce Králové, po studiích na Pardubické konzervatoři sbíral zkušenosti v Irsku, kde se živil vystupováním po klubech. Skládá vlastní písně i vytváří nové aranže u už existujících skladeb. Vystupuje také ve dvou duech – s kytaristou Milošem Dvořákem a perkusistou Standou Vítem.

Společné vystoupení Mária Biháriho s Davidem Fiedlerem posluchače zavede do krajiny romské hudby, prolnuté jazzem, procítěným zpěvem i instrumentálními sóly.

Vstupenky je možné rezervovat na e-mail: vaclav.matejicek@broumovsko.cz. Jsou jako vždy v ceně 190 Kč základní / 150 Kč pro členy klubu ArtCafé / 90 Kč pro děti a studenty do 26 let. Prodej vstupenek: předprodej online nebo v pokladně prohlídkového okruhu.

Na videu Mário Bihári a David Fiedler na koncertu skupiny Plavci.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)