Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Mezinárodní klavírní soutěž pro mládež Broumovská klávesa byla zahájena
banner

Mezinárodní klavírní soutěž pro mládež Broumovská klávesa byla zahájena

René Herzán

Sobota, 7. května 2011

Mezinárodní klavírní soutěž pro mládež Broumovská klávesa byla zahájena

Pět hlavních cen udělili pořadatelé v první den Mezinárodní klavírní soutěže pro mládež Broumovská klávesa. Soutěžící jsou rozděleni do 3 kategorií podle svého věku. V první den konání soutěže v pátek 6. května své umění předvedla 2. kategorie, děti ve věku 11 - 12 let. Úroveň výkonů přihlášených žáků byla dle pořadatelů vysoká a měla skutečně mezinárodní parametry.

Soutěž se koná v Kreslírně bývalého klášterního gymnázia a v pátek ji zahájili ředitel soutěže Ivo Kahánek, předseda poroty Ivan Klánský a za pořádající Agenturu pro rozvoj Broumovska Jan Školník. V sobotu 7. května soutěž pokračuje přehrávkami zbylých kategorií, dětí ve věku do 10 let a ve věku 13 - 14 let. Ceny všem nejlepším předá ředitel soutěže na závěrečném koncertě vítězů v neděli 8. května v 16 hodin v kostele sv. Vojtěcha v broumovském klášteře. Výsledky 2. kategorie.

Projekt Broumovská klávesa 2011 byl podpořen granty Královéhradeckého kraje a města Broumova.

Informace na stránkách soutěže: www.klavir.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)