Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Michal Prokop přivezl do Edenu kompletní Framus Five a zase to stálo za to
banner

Michal Prokop přivezl do Edenu kompletní Framus Five a zase to stálo za to

René Herzán

Pondělí, 12. června 2017

Michal Prokop přivezl do Edenu kompletní Framus Five a zase to stálo za to

V undergroundovém klubu Eden v Broumově vystoupil v pátek 9. června Michal Prokop se svojí skupinou Framus Five v sestavě Luboš Andršt, Jan Hrubý, Pavel Razim, Jiří Šíma, Roman Bobík Kubát, Zdeněk Wimpy Tichota a Jan Kolář. Jak už to v Edenu bývá, byl to opět velmi vydařený koncert.

Jak se koncert líbil pořadateli Standovi Pitašovi? "Bolí mě koleno... Ale vážně, potvrdilo se, že čím větší profesionál, tím jsou minimální problémy s koncertováním. Já jsem spokojený a myslím, že lidi také."

V krátké době se do Edenu vrátil Luboš Andršt, který tu před třemi týdny hrál se skupinou Enrgit. "Když se tento sál nasvítí, tak je to bezvadný, jsou tu fajn lidi a vždycky je to o lidech a o komunikaci s publikem. Ten kontakt tady byl úplně geniální. Byl jsem tu v krátké době už dvakrát a rád přijedu i potřetí." Čas si našel i na mladého broumovského kytaristu Jirku Rambouska ml. "Jirkovi jsem nedávno předával cenu na celonárodní soutěži kytaristů Hradeckém Guitarreandu. Bylo tam asi 60 soutěžících a on byl absolutní vítěz. Všichni jsme se shodli, že si to zaslouží. Jirka je už hodně daleko, skutečně má talent," řekl Luboš Andršt.

Stanislava Pitaše dobře zná i rockový houslista Jan Hrubý: "Já už hrál v Šonově, ale tady to má svoji atmosféru, takový "androš", ale v pohodě, dobře to tady zní a má to "ksicht". Ten Standa je šikovnej."

"Honza Hrubý, to je pro mne srdeční záležitost. Já říkám, jsou muzikanti dobrý, jsou výborný, špičkový, a pak je pár muzikantů políbených Pánem Bohem a on patří mezi ně. Ten když vezme housle, tak to s člověkem zakroutí," svěřil se se svými dojmy broumovský hudební fanoušek a horolezec František Jaroš.

Nebyl jediný, kterého koncert nadchnul. "Jezdíme sem rádi. Standa Pitaš dělá hudbu mého srdce, vím, že se nespletu, když sem na něco přijedu. V Edenu jsem poprvé a myslím si, že se ten prostor k této hudbě hodí, koncert byl daleko lepší, než kdyby byl v kulturním domě nebo někde v kině na sezení. Jen tak dál," řekl Leoš Erben z Jilemnice. "Jsme z Brna, bylo to richtig, bylo to supr, starci váleli jak za nároďák, stálo to za to," řekl mluvčí skupinky hudebních nadšenců z Brna, který nestihl uvést své jméno.

Foto Milan Hanč

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)