Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Minifestival Chlév náš po roce opět v Otovicích
banner

Minifestival Chlév náš po roce opět v Otovicích

Petr Osoba, foto K. Linhart

Čtvrtek, 11. července 2024

Minifestival Chlév náš po roce opět v Otovicích

Následující víkend 12. a 13. 7. bude v Otovicích opět patřit hudebnímu minifestivalu Chlév náš. Ve Ville Strooikaas (č. p. 139) vystoupí celkem jedenáct kapel různých žánrů, návštěvníci se tak mohou těšit na pořádnou porci kytarové hudby, experimentů nebo noisu. Kromě českých kapel přijedou také tři zahraniční hosté, a to konkrétně kapely Jour J Mental z Francie a Bezsenna z Polska a sólo projekt Neon Lies z Chorvatska. Kromě hudby se můžete těšit také na kvalitní občerstvení od trutnovských Lesa.

Francouzští Jour J Mental vznikli na troskách kapely Enob, která zavítala před šesti lety do broumovského Edenu. Ti, kteří na koncertě byli, si zřejmě vzpomenou na divokou show plnou podivných rytmů a hlasitých kytar. Jour J Mental navazují tam, kde předchozí kapela skončila a mimo jiné také opět zpívají v rodné francouzštině. V Otovicích vystoupí v pátek.

Stejný den bude patřit pódium také kapele Tomáš Palucha, která se pojmenovala složeninou příjmení dvou zakládajících členů a nadále hlavních postav kapely, kytaristů Honzy Tomáše a Libora Paluchy. Nyní jako kvarteto objíždějí pódia v Česku i zahraničí s novou deskou „Rauš“, která vyšla loni na podzim. Na desce i na živo potvrzují, že patří k nejzajímavějším kytarovým kapelám, které se po Česku v současné době pohybují.

Pátek bude velkým dnem také pro Kosmiku, (téměř) místní kapelu z České Skalice, která právě vydala nové album „Enkidu“ na labelu Jodka records a na festivalu ho pokřtí. Sestava kapely se po vynucených změnách ustálila ve velmi neobvyklé podobě, na pódiu můžete vidět dva otce s jejich potomky. Kosmiku tvoří instrumentální kytarovou hudbu, nově také se zajímavými vstupy syntetizátorů. Páteční večer doplní ještě Ramennemar, nová kapela v čele s Honzou Hamerským.

V sobotu kromě tří kapel kapel vystoupí řada sólistů – rapující Janadoubrava, experimentující Chmurka nebo temný Dunkelbot. Speciální zmínku si zaslouží projekt Neon Lies, za kterým se skrývá Goran Lautar z chorvatského Záhřebu. V protisměru masy českých turistů přiveze do Otovic svůj neodolatelný mix synthpopu a post-punku a určitě roztančí celý sál.

I v sobotu se ale můžete těšit na kapely, konkrétně Panenské plameny z Kopřivnice, Bezsenna z Wrocławi a Hsptl Brt z Ostravy. Jejich zvuk můžete odhalit dopředu na internetu nebo se nechat překvapit až na festivalu. Ten se uskuteční za každého počasí (koncertní místo je celé uvnitř). Podrobné informace lze nalézt na Facebooku organizátorů.

Video Neon Lies – Teen: https://www.youtube.com/watch?v=cm2U1XjZz1E

Video Tomáš Palucha – Wilde Jagd: https://www.youtube.com/watch?v=DIrpRmtQoi0

Video Bezsenna – Zapomniane: https://www.youtube.com/watch?v=dmaLUTNbtjc

 

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)