Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Místo předsevzetí novoroční koncerty s Police Symphony Orchestra
banner

Místo předsevzetí novoroční koncerty s Police Symphony Orchestra

Jitka Smolíková, foto archiv PSO

Sobota, 21. ledna 2023

Místo předsevzetí novoroční koncerty s Police Symphony Orchestra

Novoroční předsevzetí? Děkujeme, raději novoroční koncerty! Police Symphony Orchestra, hudební těleso z Police nad Metují složené z mladých nadšenců, má za sebou dva vyprodané koncerty v královéhradecké filharmonii. Pojďte ochutnat jejich atmosféru a zjistit, kam se za nimi vypravit příště!  

„Splnit si sen, alespoň malý,“ zpíval Jan Sklenář v závěru novoročních vystoupení 14. a 15. ledna s Police Symphony Orchestra. Malé ale rozhodně nebyly sny, které si orchestr plnil celý minulý rok – zakončení Smetanovy Litomyšle s francouzskou zpěvačku ZAZ, založení vlastního sboru nebo 3 vyprodané koncerty v šapitó na broumovském letišti. Kam se plánuje přes 150 mladých hudebníků a dobrovolníků ubírat dál?

„V nastávajícím roce chceme obrátit více pozornosti k orchestru jako takovému, nabídnout divákům pohled do jednotlivých složek tělesa, a ukázat tak pestrost, kterou si díky neobvyklému obsazení i repertoáru můžeme dovolit. Chceme jinak přemýšlet o skladbách, být více kreativní a inovativní, repertoár tím osvěžit. Čekají nás také první samostatné sborové koncerty, což bude velký krok v životě Police Symphony Orchestra. Cítíme, že přicházejí nové výzvy a nové začátky!“ přibližuje dramaturg David Ostružár, na co se můžeme těšit.

Takovou ochutnávkou budoucího směřování divákům naservírovaly právě novoroční koncerty. Kromě Honzy Sklenáře orchestr a sbor doprovodil také Karolínu Soukupovou, Karla Teleckého a Barboru Polákovou. „Jsou krásní, jsou mladí, jsou drzí, jdou rovně bez oklik a jsou pravdiví,“ popisuje PSO Bára své pocity po novoročních koncertech.

Louky, nádraží, rádia… Své fanoušky za uplynulých 12 let orchestr zavedl už na řadu míst, kde byste takové hudební těleso úplně nečekali. Letos poprvé se však vypraví i na filmová plátna. Hned začátkem podzimu totiž do kin zamíří celovečerní film o jeho cestě hudebním světem i každodenním životem – a společně s ním se můžete těšit na speciální premiéry a koncertní turné s promítáním filmu.

Že ale nechcete na další hudební zážitek čekat 6 měsíců? To ani nemusíte! Nejbližší koncert totiž proběhne 25. března v Kongresovém centru Praha a své místo si můžete zajistit rovnou tady a teď.

Aktuální přehled koncertů v roce 2023 najdete na webu www.policesymphonyorchestra.cz a vyplatí se sledovat i Facebook nebo Instagram orchestru – lepší místo, kde si připomenout oblíbené momentky z koncertů a nahlédnout do zákulisí, totiž jen tak nenajdete.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)