Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Mladí hudebníci dokázali vybrat statisíce na nové nástroje!
banner

Mladí hudebníci dokázali vybrat statisíce na nové nástroje!

René Herzán

Pondělí, 12. prosince 2016

Mladí hudebníci dokázali vybrat statisíce na nové nástroje!

Mladé hudební těleso Police Symphony Orchestra z Police nad Metují vybralo díky své vtipně pojaté kampani Potřebujeme jiné nástroje částku 458 490 korun na portálu HitHit.com za 45 dní, což je mnohem více, než si vysnili! Orchestr si tak zakoupí nástroje, které ke své činnosti nutně potřebuje, a postaví se tak na vlastní nohy!

"Vůbec jsme nečekali, že stanovenou částku vybereme tak rychle, a že finální obnos bude nakonec daleko vyšší, než jsme si stanovili! Dějí se nám zázraky. A počet lidí, kteří nás podpořili, je neuvěřitelný – je jich přes tři sta! Vážíme si toho a budeme dělat vše pro to, abychom ukázali, že peníze, které jsme vybrali, byly správně a smysluplně využité," uvedla Petra Šotolová, flétnistka orchestru

Celá kampaň na webovém portálu www.hithit.cz Potřebujeme jiné nástroje probíhala 45 dní. Orchestru se dostalo podpory od osobností jako je zpěvák Ondřej Ruml, zpěvačka Dasha, dirigent Martin Kumžák, herec, spisovatel Miloň Čepelka a mnoho dalších. Sami lidé mohli podpořit orchestr koupením originálních odměn, které orchestr připravil. Mezi nejoblíbenější patřila odměna Dobrý pocit, Kup nám notový pult nebo Vstupenka na PRVNÍ koncert s NOVÝMI nástroji. Zájem ale také byl o odměny spojené přímo se členy orchestru jako například Fitness výběh s Kejtou, Sáhni si na Sašino háro nebo Oběd v menze s Elenečkou. Orchestr také získal čtyři mecenáše s minimální přispěnou částkou 25 000 korun a jednoho doživotního partnera, který přispěl částkou 100 000 korun.

"Je to skvělý pocit být finančně zajištění. Čeká nás ale i po tomto úspěchu ještě mnoho další práce. Začínáme odesílat odměny, které si lidé vybrali. Budeme připravovat první koncert s novými nástroji, kterým chceme všem za náš společný úspěch poděkovat, ale hlavně musíme vybrat ty správné hudební nástroje, bez kterých hrát nejde. Budeme muset přemýšlet nad kvalitou, cenou a vybírat opravdu pečlivě, a to nejde jen tak lusknutím prstu,“ dodala Petra Soukupová, zakladatelka orchestru.

Hudební těleso Police Symphony Orchestra se skládá z 57 nadšených mladých muzikantů z celého Náchodska. Je pořadatelem mnoha ojedinělých akcí, koncertů, a přispívá kulturnímu dění v kraji. Za své šestileté fungování věnoval orchestr díky svým benefiční koncertům přes 200 tisíc korun Nadačnímu fondu Hospital Broumov, dále pak přes 80 tisíc korun na opravu varhan v polickém kostele, a v neposlední řadě 8 000 korun na noty pro nevidomého trumpetistu Marka.

"A proč tohle všechno děláme? Protože nás to prostě baví!," dodává Petra Soukupová.

Foto Martin Kábrt

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)