Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Mladí hudebníci rozezněli bezděkovský kostel devátým koncertem festivalu Za poklady Broumovska
banner

Mladí hudebníci rozezněli bezděkovský kostel devátým koncertem festivalu Za poklady Broumovska

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 29. srpna 2016

Mladí hudebníci rozezněli bezděkovský kostel devátým koncertem festivalu Za poklady Broumovska

Bezděkovský kostel sv. Prokopa v sobotu 27. srpna poprvé poskytl své krásné prostory letnímu hudebnímu festivalu Za poklady Broumovska. Na devátém koncertě vystoupili laureáti soutěže Concertino Praga.

Poslední srpnové sobotě přálo krásné letní počasí, které bylo příjemnou kulisou předposlednímu koncertu festivalu Za poklady Broumovska. Na milovníky klasické hudby čekalo vystoupení mladých laureátů prestižní mezinárodní soutěže Concertino Praga. Hudební um houslisty Filipa Zaykova, klarinetisty Adama Riethofa a slovenského klavíristy Martina Chudady si do Bezděkova nad Metují přijelo vyslechnout 246 posluchačů, kteří do festivalových kasiček přispěli na dobrovolném vstupném 15 801 korun.

"Byli jsme velmi překvapení, že přišlo tolik lidí a kostel byl úplně zaplněný. Hrálo se moc hezky, kostel měl výbornou akustika a atmosféra byla nádherná. Všem děkujeme," uvedli po koncertě mladí umělci.

11. ročník festivalu letos naposledy přivítá posluchače při závěrečném koncertu, který se uskuteční v sobotu 3. září od 18 hodin v klášterním kostele sv. Vojtěcha v Broumově. Poslední hudební zážitek nabídne Kühnův smíšený sbor se sólisty Kateřinou Kalvachovou, Sylvou Čmugrovou, Václavem Lemberkem, Jakubem Hrubým a varhaníkem Pavlem Černým, pod vedením dirigenta Marka Vorlíčka. Během večera zazní Lužanská mše D dur op. 86 Antonína Dvořáka. Festival měla původně zakončit Celebration Mass známého českého hudebníka a skladatele Karla Růžičky. Ze zdravotních důvodů však program musel být změněn.

Foto Barbora Hrdá

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)