Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Mňága a Žďorp na Bigboši
banner

Mňága a Žďorp na Bigboši

Markéta Hanušová, foto archiv pořadatelů

Pátek, 22. července 2022

Mňága a Žďorp na Bigboši

17. ročník festivalu Bigboš Křinice startuje v sobotu 23. 7. v 15:00. Pro nedočkavce je připraven od 13:30 Pochod na Bigboš se začátkem na fotbalovém hřišti Opočenského v Broumově. Občerstvení po dobu pochodu zdarma a kárku opět potáhne samotný Švejk, kterého doprovodí živá hudba.

Prvním hudebním zážitkem přesně v 15:15 budou Atomy Nevadí – tříčlenná kapela z Litvínova, která kombinuje nespočet hudebních vjemů a vytváří tak svůj jedinečný, originální zvuk. Na ně naváže písničkářka Anna Beckerová pocházející z Hradce Králové – její doménou je více či méně depresivní indie folk. Procítěný a osobitý pěvecký projev doplňuje Anna jemnými kytarovými doprovody a dává tak vzniknout niterné hřejivé melancholii, která se dostane pod kůži. Svou nezaměnitelnou show pak od 17:45 předvedou I Love You Honey Bunny – indie-pop-rocková kapela z Prahy. Svoji energickou hudbu kombinují s lehkým nádechem elektroniky. Na festival se vrací po šesti letech a čtveřice má za sebou tour po střední Evropě nebo festivaly jako Rock for People a Colours of Ostrava.

Headlinerem letošního ročníku je legenda české hudební scény Mňága a Žďorp. Kapela pocházející převáženě z okolí Valašského Meziříčí má bohatou historii, která se začala psát v roce 1983. Do povědomí se dostala především hitem Hodinový hotel, který je první skladbou na debutovém albu skupiny, nazvaném příhodně Made in Valmez. Po nich to tradičně rozbalí pořadatelé – kapela Kluci a po nich, před závěrečnou party, se na pódiu představí Brando's Eyes. Jejich styl by se dal vystihnout jako post hardcore, ale tak jednoduché to není. Sami členové nacházejí ve své tvorbě prvky metalu, HC i punku. Úderem půlnoci převezme závěrečnou party DJ Hektor.

Na statku bude připraveno občerstvení jak pro všechny masožravce, tak také vegetariány a vegany – dorazí bistro Kočka na kari. I letos si dámy, a případně pánové, budou moci vyrobit květinovou ozdobu, přijede znovu Lenka Hlaváčková a Kytice z vesnice, novinkou pro děti je skákací hrad. Chybět nebudou míchané drinky, limonády a samozřejmě zlatavý mok.

Vstupenky v předprodeji kupujte na Smsticketu, podrobné informace k akci jsou na FB festivalu a na festivalových stránkách www.bigbos.cz. Těšíme se na vás v sobotu 23. července na statku v Křinicích.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)