Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Na Benefičním koncertě festivalu Za poklady Broumovska vystoupí Vilém Veverka a Kateřina Englichová
banner

Na Benefičním koncertě festivalu Za poklady Broumovska vystoupí Vilém Veverka a Kateřina Englichová

Kateřina Ostradecká

Úterý, 17. dubna 2018

Na Benefičním koncertě festivalu Za poklady Broumovska vystoupí Vilém Veverka a Kateřina Englichová

Už 13. ročník letního hudebního festivalu Za poklady Broumovska bude symbolicky zahájen Benefičním koncertem, který se uskuteční 1. května v broumovském klášteře. Na koncertě vystoupí harfenistka Kateřina Englichová a hobojista Vilém Veverka.

Koncert odstartuje v 18 hodin v sále Dřevník, v zahradě broumovského benediktinského kláštera. Během programu zazní díla Maurice Ravela, Jana Hanuše Trnečka, Clauda Debussyho a Astora Piazzolly. Vstupenky za 990 Kč, 690 Kč a 290 Kč jsou již v předprodeji. Zakoupit se dají v klášterní kavárně Café Dientzenhofer nebo online na webu kláštera www.klasterbroumov.cz.

"Troufám si říci, že spolupráce s Kateřinou Englichovou tvoří zásadní pilíř portfolia komorní hudby, a to pro nás oba. Ukazuje se, že spojení hoboje s harfou je co do atraktivity či exkluzivity bez nadsázky jedinečné. Těžko budeme na české scéně hledat ideálnější "nekonvenční" spojení dvou podobných nástrojů. Ostatně, nechť posluchači sami posoudí. Týká se to repertoárových možností i typologie našich nástrojů jako takových," uvedl Vilém Veverka.

"Kateřina Englichová i Vilém Veverka přijali naše pozvání účinkovat na Benefičním koncertě na podporu festivalu Za poklady Broumovska a symbolicky se tak na Broumovsko vracejí. Oba dva již účinkovali sólově i v komorní roli na festivalu v minulých letech a naši posluchači si jejich účast doslova vyžádali. Kateřina Englichová i Vilém Veverka jsou našimi předními instrumentalisty a reprezentují tak i jeden z cílů festivalu, přivážet do regionu to nejlepší z klasické hudby," dodává výkonná ředitelka festivalu Tereza Kramplová.

Výtěžek z koncertu putuje na podporu 13. ročníku festivalu Za poklady Broumovska. Ten ve dnech 30. června až 1. září pozve na Broumovsko české i zahraniční interprety klasické hudby. Během deseti sobotních prázdninových koncertů se v unikátní skupině broumovských kostelů představí Ensemble Inégal, Janáčkovo kvarteto, Olga Šroubková, Eduard Šístek, Přemysl Kšica, Miroslav Smrčka, vítězové Broumovské klávesy a Concertina Praga, Accio Piano Trio, Esa Tapani, Jan Vobořil, Zuzana Rzounková, Jana Goliášová, Castelcorn Ensemble, Prague Cello Quartet, Kateřina Kněžíková, Milan Al-Ashab, Zdeněk Klauda a L´Armonia Terrena.

Nad 13. ročníkem festivalu převzali záštitu Ministerstvo kultury, kardinál Dominik Duka OP a víceletou záštitu převzal Královéhradecký kraj. Festival podpořili partneři MND, Kasper, město Broumov, Raiffeisen Leasing, Hobra-Školník, Státní fond kultury ČR, Ministerstvo kultury ČR, Královéhradecký kraj, Královéhradecká diecéze a místní farnosti, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Podnikatelský klub Broumovska, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Region Broumovsko, Rakouské kulturní fórum, P-Transport, Clarina, Petrof a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích.

Mediálními partnery 13. ročníku festivalu jsou Opera+, Harmonie, Týdeník Rozhlas, Český rozhlas Hradec Králové, PROPAMÁTKY a Naše Broumovsko. Aktuální informace naleznou zájemci od května 2018 na nově připravovaných webových stránkách festivalu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu @zapokladybroumovska.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)