Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Na Bigboši letos zazáří legendární Vlasta Redl
banner

Na Bigboši letos zazáří legendární Vlasta Redl

Markéta Hanušová

Neděle, 27. června 2021

Na Bigboši letos zazáří legendární Vlasta Redl

V sobotu 24. července ve 14 hodin odstartuje v Křinicích u Broumova 14. ročník letního hudebního festivalu Bigboš Křince. Chybět nebude ani oblíbený pochod se Švejkem, bohaté občerstvení a samoobslužná pípa.

Headlinerem letošního multižánrového festival s rodinnou atmosférou v prostředí tradičního broumovského statku je písničkář Vlasta Redl. Legendární hudební samorost a všeuměl (skladatel, textař a zpěvák, spisovatel nebo hudební aranžér a režisér). Podílel se na více než 60 albech a na svém kontě má autorství také filmové a divadelní hudby. Nezaměnitelnou kombinaci harmonické linie moravského a slovenského folklóru s progresivními a moderními prvky současných hudebních směrů např. rock, jazz či funky zná několik generací například z písní Sbohem galánečko, Husličky, a Vy páni muzikanti nebo Dvakrát. Za svou hudební kariéru spolupracoval s Romanem Holým, na albu Tramtárie se spojil s Radkem Pastrňákem a jako autor písní se proslavil zejména díky vizovické skupině Fleret.

Jedinečným hudebním zážitkem potom bude vystoupení Vanua2. Kapela vznikla v roce 2017 spojením muzikantů ze skupin Blue Effect a YannickTevi band. Jejími členy jsou hudebník Yannick Tevi pocházející z ostrova Vanuatu. V ČR žije od roku 2013 a jako host působil třeba v totální legendě hudební skupině Švihadlo. Dalšími členy jsou Vít Beneš, Roman Helcl, Wojttech Říha a Václav Zima. Všichni čtyři působili v Blue Effektu Radima Hladíka a spolupracovali s předními osobnostmi hudební scény, např. Jaroslav Svěcený, Michal Prokop, Vladimír Mišík nebo Michal Pavlíček. V koronavirové době se Vanua 2 věnovali také charitativním on-line koncertům. Zahraniční host bude tentokrát z USA. Jmenuje se Doctor Lawyer a těšit můžete na nezávislý alternativní rock. Jeho návštěva na Bigboši není poprvé, vystupoval již na zimním Bigboši v roce 2018. Další hudebními peckami jsou Hippie CHippies, Ending a samozřejmě – co by to bylo za Bigboš, kdyby nevystoupili KLUCI.

Statek, léto, festivalová pohoda, drinky, jídlo pro samožravce i vegetariány, to je festival Bigboš Křinice. Sledujte www.bigbos.cz a 24. července se těšíme na viděnou!

Foto z roku 2019 Tomáš Šrejber

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)