Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Na druhém koncertu festivalu Za poklady Broumovska vystoupilo Duo du Rêve
banner

Na druhém koncertu festivalu Za poklady Broumovska vystoupilo Duo du Rêve

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 11. července 2016

Na druhém koncertu festivalu Za poklady Broumovska vystoupilo Duo du Rêve

Ruprechtický kostel se v sobotu 9. července rozezněl druhým koncertem letního hudebního festivalu Za poklady Broumovska. Vystoupení Dua du Rêve přilákalo do Ruprechtic na Broumovsku více než tři stovky návštěvníků.

Druhý festivalový koncert broumovských "Pokladů" doprovázelo slunečné počasí, a tak již od páté hodiny odpolední začali do ruprechtického kostela sv. Jakuba Většího proudit první návštěvníci. Do šesti hodin se kostelní lavice zaplnily 317 posluchači, kteří si přišli vyslechnout skladby Johanna Sebastiana Bacha, Josefa Suka, Franka Martina a Pavola Šimaie v podání flétnistky Jany Jarkovské a pianisty Bohumíra Stehlíka.

"Na festivalu Za poklady Broumovska jsem vystupovala už podruhé. Poprvé to bylo ve Vižňově a právě jsem vzpomínala, že je to už pět let. Dnes to bylo jiné v tom, že podruhé už člověk přece jen necítí takovou trému jako poprvé, i když samozřejmě určité napětí tady je. Protože vystupovat na domácí půdě je vždy trochu netypické a člověk nechce zklamat své věrné fanoušky, rodinu a kamarády, kteří přišli nebo často i přijeli zdaleka, takže je to zavazující, ale zároveň samozřejmě krásné," řekla po koncertě Jana Jarkovská, která pochází z Broumovska.

Vstupné bylo stejně jako při ostatních koncertech dobrovolné a tentokrát se ve festivalových kasičkách sešlo 15 215 korun. Výtěžek ze všech deseti koncertů, které se konají každou letní sobotu, bude využit na péči o kostely, v nichž se 11. ročník festivalu koná.

V sobotu 16. července se festival na jeden den "zabydlí" ve vernéřovickém kostele sv. Michaela, kde od 18 hodin vystoupí špičkové Bennewitzovo kvarteto.

Foto Jan Flieger

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)