Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Na festivalu Za poklady Broumovska vystoupí izraelský pianista Boris Giltburg
banner

Na festivalu Za poklady Broumovska vystoupí izraelský pianista Boris Giltburg

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 8. července 2021

Na festivalu Za poklady Broumovska vystoupí izraelský pianista Boris Giltburg

Světově ceněný izraelský pianista Boris Giltburg přijal pozvání festivalu Za poklady Broumovska a v sobotu 10. července 2021 od 18 hodin vystoupí v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Polici nad Metují. Zazní díla Sergeje Rachmaninova a Beethovenova sonáta „Hammerklavier“. Vstupné na koncert je dobrovolné, výtěžek putuje na pomoc kostelům broumovské skupiny.

Boris Giltburg je přes svůj široký repertoár v posledních letech stále více uznáván jako přední interpret díla Sergeje Rachmaninova. Giltburg je držitelem stříbrné ceny  mezinárodní interpretační soutěže Arthura Rubinsteina a v roce 2013 získal první cenu v jedné z nejprestižnějších světových soutěží – v Soutěži královny Alžběty v Bruselu. „Boris Giltburg je velkým propagátorem klasické hudby, sám si píše texty do bookletů svých CD a o klavírní tvorbě přispívá články do prestižních hudebních časopisů.  Na festivalu Za poklady Broumovska provede výběr etud Sergeje Rachmaninova, duchovní dílo Nunc Dimittis z Nešpor v autorském aranžmá Rachmaninova a náročnou pozdní klavírní sonátu Ludwiga van Beethovena,“ přibližuje program i klavíristu ředitelka festivalu Tereza Kramplová. Vstupné na koncert je dobrovolné, výtěžek putuje na pomoc kostelům. Vzhledem k novým epidemiologickým opatřením platným od 9. července přijímají pořadatelé rezervace na koncert na emailu tereza.kramplova@zapoklady.cz a žádají publikum o dodržování platných opatření stanovených vládou.

Program koncertu:

Sergej Rachmaninov: Etudes-Tableaux (výběr)
Sergej Rachmaninov: Nunc Dimittis (Nešpory), autorské aranžmá pro sólový klavír
Ludwig van Beethoven: Klavírní sonáta č. 29 B dur op. 106 “Hammerklavier”

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)