Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Na festivalu Za poklady Broumovska zazní lesní rohy
banner

Na festivalu Za poklady Broumovska zazní lesní rohy

René Herzán

Středa, 5. srpna 2020

Na festivalu Za poklady Broumovska zazní lesní rohy

Tento týden rozezní festival Za poklady Broumovska lesní roh v různých podobách. Dnes 5. srpna vystoupí v kostele sv. Michaela ve Vernéřovicích účastníci Letních hornových kurzů. V sobotu 8. srpna se pak v martínkovickém kostele sv. Jiří a Martina představí lektoři kurzů, Zuzana Rzounková a Jan Vobořil a jejich zahraniční kolegové, hornisté Raimund Zell a Dariusz Mikulski.

Středa 5. 8. – Vernéřovice

Ve středu 5. srpna se od šesti hodin představí festivalovému publiku účastníci 6. ročníku mezinárodních Letních hornových kurzů. Oblíbenost akce se mezi mladými hornisty potvrdila i letos, počet účastníků se blíží k šedesátce. Kurzy probíhají celý tento týden v prostorách národní kulturní památky broumovského kláštera pod vedením zahraničních i českých lektorů - Zuzany Rzounkové, Raimunda Zella, Dariusze Mikulského, Jindřicha Petráše, Jana Vobořila a Lenky Němcové. Součástí kurzů jsou koncerty pro veřejnost, individuální i komorní lekce, workshopy i doprovodný program včetně prohlídky kláštera, nebo výstavy lesních rohů.

Program koncertu:

Carl Heinrich Huebler: Koncertní kus pro čtyři lesní rohy a klavír
Jan Vobořil ml.: Koncertní kus pro dva lesní rohy (světová premiéra pro festival Za poklady Broumovska)
Další program bude upřesněn dle účastníků kurzů

Sobota 8. 8. – Martínkovice

Třetí srpnový koncert festivalu Za poklady Broumovska představí vedle zakladatelky Letních hornových kurzů Zuzany Rzounkové, sólohornistky Symfonického orchestru hl. města Prahy FOK, a Jana Vobořila, sólohornisty České filharmonie, i zahraniční lektory - polského hornistu a dirigenta Dariusze Mikulského a německého hornistu působícího v Rakousku, Raimunda Zella. Čistě hornový repertoár oživí Trio pro lesní roh, klarinet a klavír Carla Reineckeho, ve kterém se jako host představí klarinetista Milan Polák. Patronem koncertu je Polské velvyslanectví v Praze.

Program:

Ludwig van Beethoven: Sonáta pro lesní roh a klavír F dur op. 17, 1. věta (přirozený lesní roh)
Joseph Haydn / Rössler Rosetti: Koncert pro dva lesní rohy Es dur HobVIId:5
Eugene Bozza: En forêt pro lesní roh a klavír
Carl Reine>https://www.darujme.cz/projekt/1203098. Aktuální informace naleznou zájemci na webu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)