Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Na Galavečeru fotbalové Slavie Praha zpíval Petr Ptáček
banner

Na Galavečeru fotbalové Slavie Praha zpíval Petr Ptáček

René Herzán

Čtvrtek, 14. prosince 2017

Na Galavečeru fotbalové Slavie Praha zpíval Petr Ptáček

V Obecním domě v Praze se v neděli konal Galavečer u příležitosti 125. výročí založení fotbalového klubu SK Slavia Praha. Sálu plném fotbalových legend a známých osobností v přímém přenosu České televize zpíval i Petr Ptáček z Broumova.

Petr Ptáček je broumovský rapper, kterému jeho přátelé neřeknou jinak než Peca. V roce 2011 nazpíval píseň Vždycky jsme s váma!, kterou věnoval fotbalové Slavii Praha.

Vzpomínám, že jsem tenkrát poslal klip tehdejší tiskové mluvčí fotbalového oddílu SK Slavie Praha Soně Nouzákové. Co následovalo?

Za to ti děkuji. Volala mi právě Soňa Nouzáková, jestli bych nepřijel, že by mne rádi viděli a poznali. Vystoupil jsem tenkrát před ligovým utkáním Slavie Praha se Sigmou Olomouc. Zde se natočila část klipu a také rozhovor se mnou a Jáchymem, autorem hudby, pro Slavia TV. Zároveň jsme dostali svolení dotočit klip s kotlem fanoušků a některými hráči Slavie.

Letos tě navíc pozvali, abys vystoupil na Galavečeru. Byl jsi hodně překvapený?

Někdy v říjnu mi volalo cizí číslo a já nemohl zrovna moc mluvit. Hovor jsem ale přijal a byl jsem teda hodně mile překvapený.

Musel sis text a písničku nějak připomenout, osvěžit? Nebo jsi ji hrál na svých vystoupeních?

Hrál jsem ji jednou na živo tenkrát v jednom pražském klubu poblíž Edenu, a pak při natáčení klipu, jinak jsem ji nikde nehrál. Samozřejmě jsem si to zopakoval, ale pamatoval jsem si to.

Jaké to bylo na Galavečeru v Obecním domě?

V Obecním domě jsem byl vůbec poprvé, takže už jen když jsem vstoupil, tak na mne dýchla historie. To bylo opravdu pěkné. Musel jsem dorazit už na 11. hodinu, protože se dělaly kamerové zkoušky, odpoledne byla generálka. Už při kamerových zkouškách jsem měl možnost poznat většinu lidí, kteří tam byli. Režiséra, skupina Chinaski hrála přede mnou, byly tam organizátorky ze Slavie. Generálka už byla ve smokingu, tedy tak, jak jsem pak vypadal v přímém přenosu, a s Leošem Marešem se nacvičovalo, jak to bude vypadat. To už jsem byl, ani ne nervózní, ale už se to posunulo trochu dál. Ale dopadlo to dobře a přímý přenos, to už bylo takové snažit se neklopýtnout, přijít a odzpívat to.

Když skončil přímý přenos, jak to v Obecním domě pokračovalo?

Ještě když to probíhalo, tak se tam na backstage srocovali hráči, slavistické legendy, Michal David tam byl, takže jsem je už začínal poznávat. Když jsem odrapoval, tak přišlo takové to nejhezčí z večera. Když jsem byl malý, tak jsem ulítával na Michalovi Davidovi, a on za mnou teď přišel a řekl, že to byl dobrý rap, že to mělo ránu nebo něco takového. Po přenosu pak následovala galavečeře, kde jsem u stolu seděl s Ringo Čechem a některými hráči z A týmu Slavie. Po večeři jsem se tam různě pohyboval, potkal jsem trenéra Šilhavého, ten mi podal ruku s tím, že to bylo super, s panem Tvrdíkem jsem prohodil slovíčko. S Karlem Gottem jsem moc nepromluvil, protože o něj byl velký zájem, ale povedlo se mi se s ním vyfotit. Stejně tak s Petrou Kvitovou, která je velká slávistka, a samozřejmě s hráči. Hodně mne potěšil Jirka Bílek, bývalý kapitán, ten mi řekl, že tu moji hymnu si hrají v kabině jako poslední, než nastoupí na zápas. Bez toho by to prý nešlo na zápas nastoupit.

Věnuješ se ještě muzice?

Od té doby jsem možná ještě někde vystoupil, ale bylo toho málo. Od roku 2011 bylo takové ticho, protože práce mi zabírala hodně času, chtěl jsem se tomu opravdu věnovat naplno. Do toho se narodila dcera a rozhodli jsme se, že budeme stavět dům. Během těch let přišlo tolik životních situací, že hudba šla na druhou stranu. Dal jsem si ale slib, že jestli se mi povede obstát jako člověk, jako otec a partner, jako finančník, že se k hudbě vrátím. Myslím, že se mi to povedlo a k hudbě se vracím. Hrál jsem teď v Praze, v pátek vystoupím na Galavečeru boxu v Broumově, na příští rok je už také něco domluvené, ale o tom ještě pomlčím. Samozřejmě už píšu nové songy, několik už jich je připravených k nahrání. Bude toho zase hodně. Tak, jak to ode mne bylo zvykem.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)