Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Na křinickém Bigboši vystoupí i Vladivojna La Chia
banner

Na křinickém Bigboši vystoupí i Vladivojna La Chia

René Herzán

Úterý, 16. července 2019

Na křinickém Bigboši vystoupí i Vladivojna La Chia

Čtrnáctý ročník oblíbeného hudebního festivalu Bigboš Křinice na statku broumovského typu z 19. století proběhne v sobotu 27. července od 15 hodin. Hlavní účinkující letošního ročníku je jedinečná Vladivojna La Chia – česká zpěvačka, textařka, hudební skladatelka a výtvarnice.

Vladivojna je na Broumovsku velmi často. Naposledy vystoupila v šonovském kostele sv. Markéty, už dvakrát u Standy Pitaše v Edenu a jednou v klášteře. Jen houšť!

Její hudba k filmu Nevinnost byla nominována na Českého lva a Cenu české filmové kritiky. Dříve založila psychedelic rockovou kapelu Banana, se kterou vydala tři úspěšná a kritikou oceňovaná alba a se kterou předskakovala před Marilinem Mansonem nebo jela turné s finskou kapelou Waltari.

K večeru rozpohybuje návštěvníky svoji ojedinělou hudbou a projevem Ventolin, dříve známý člen kapely "Kazety". Ve svém nynějším projektu se věnuje více elektronické hudbě a DJingu. Ventolina můžete znát i ze speciálního dílu pořadu AZ-kvíz, kde vystupoval po boku Jamese Cola. Těšit se můžete také na mělnické The OXX, vystoupí pražští Audio Attaché, Cigarette Syndrome a samozřejmě tradičně rozproudí vlnu tance místní kapela Kluci.

Po loňském premiérovém úspěchu Pochodu na Bigboš se Švejkem, jehož oblíbenost zapříčinila také kárka plná občerstvení a živá hudba, pokračujeme v tradici již 2. ročníkem pochodu. Fanoušci nepřijdou ani o samoobslužnou pivní pípu i masové a vegetariánské občerstvení.

Cena vstupenek je 190 korun, předprodej (IC Broumov, www.smsticket.cz), na místě 240 korun. Podrobné informace sledujte na www.bigbos.cz.

Foto MIlan Hanč

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)